Scroll Top

Pittoresk Paphos

Volgens de mythe is Paphos de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van liefde en schoonheid uit de Griekse mythologie. Haar tempel in het oude Paphos is slechts één van de vele belangrijke historische bezienswaardigheden. De regio rondom Paphos staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst en is van een ongekende natuurlijke schoonheid, met het Nationaal Park van Akamas als hoogtepunt. Aan de kust liggen talrijke luxe hotel resorts met state-of-the-art conferentiefaciliteiten en moderne spa centra. Paphos heeft een Mediterraans klimaat wat zich kenmerkt door droge, lange zomers en milde winters.  


Wandel onder water

Maak een wandeling over de bodem van de zee en voer de vissen! Cyprus is slechts één van de drie plaatsen ter wereld waar deze unieke activiteit wordt aangeboden. U krijgt een groot zuurstofmasker op en het vereist geen eerdere ervaring of opleiding. Hierna ontdekt u per kayak de kalkstenen grotten met vele oude fossielen.

Natuurlijke schoonheid

Het Akamas National Forest Park is een uitgestrekt gebied van immens natuurlijke schoonheid met indrukwekkende, zeldzame en gevarieerde flora en fauna, begroeide heuveltoppen en een prachtige kustlijn met witte stranden. U kunt hier wandelen, mountainbiken, rotsklimmen, jeep safaris maken en genieten van boottochten die voeren door de blauwe lagunes.

Schildpadjes helpen

Voel u één met de natuur en ervaar de grote verscheidenheid aan flora en fauna op Cyprus. Zo ook de zeeschildpadden. Ga samen met je team op pad om de schildpadden op een veilige manier weer terug te laten keren naar de zee. Een prachtige ervaring die je nooit zult vergeten.

Koken bij familie

De Cypriotische keuken is onderhevig aan de invloeden van talrijke beschavingen. Deze zijn duidelijk zichtbaar in de traditionele keuken. U kookt een traditionele lunch tezamen met een lokale familie in hun eigen dorpshuis. De lekkernijen die u gaat bereiden zijn: halloumi (kaas), brood, soutzoukos (dessert), zivania (alcoholische drank) en diverse authentieke recepten voor het hoofdgerecht.

Aphrodite voor 1 dag

Je begint de dag vroeg met een bezoek aan Oud-Paphos, het heiligdom van Aphrodite. Aansluitend ga je naar het meer levendige Kato Paphos, geleid door een mozaïekspecialist. Hier creëer je tijdens een workshop jouw eigen mozaïek kunstwerk. Deze dagtrip zal worden afgerond met een bezoek aan de Tombe van de Koningen, een spectaculair monument en eindigen met een bezoek aan het goedbewaarde middeleeuwse kasteel van Paphos.

Gerelateerde berichten