Scroll Top

Levendig Limassol

Gebouwd tussen twee oude steden Amathus City en Kourion, ligt de stad Limassol (of Lemesos). Het is de oudste haven van Cyprus en strekt zich horizontaal uit langs de zuidkust van Cyprus. Het is een bruisende stad met talloze restaurants, musea, bars en cafés aan de kust en een scala aan luxe hotels. Aan de noordkant bevinden zich de wijndorpen, bekend om hun traditionele lokale gastronomie & cultuur en fameuze wijnroutes. De rand van de stad is uitermate geschikt voor buitensportactiviteiten. Limassol heeft een mediterraan klimaat met een lange en warme zomerperiode en een milde winter. 

Archeologische trip

Bezoek het prachtige Griekse amfitheater van ‘Kourion’ en de spectaculaire mozaïeken in het huis van Achilleas. Vervolgens gaat u naar de tempel van Apollon, gevolgd door een bezoek aan de tempel van Aphrodite. In het verleden één van de belangrijkste plaatsen van aanbidding. Eindig de dag met een galadiner in het middeleeuwse kasteel van Kolossi, gebouwd door de ridders van St John.

Ontdek de 6000 jaar oude wijn traditie

Cyprus is één van de oudste wijnproducenten in Europa en deze fascinerende tocht brengt u terug in de tijd. U stopt  bij diverse wijnhuizen en wijngaarden en u proeft wijn van verschillende druivenrassen. De dag eindigt met een ontspannen diner in de tuin van een lokale wijnboer.

Off – road Extravaganza

Met spannende off-road buggy’s verkent u het ruige terrein in dit prachtige landschap. Naast deze begeleide safari bieden we nog twee andere activiteiten; het Drift-Karten op een veilig circuit en de Blinde Buggy Ride. Plezier gegarandeerd!

Plant een boom

Troödos is de grootste bergketen van Cyprus met een piek van bijna 2.000 meter boven de zeespiegel. Het herbergt een unieke flora en fauna in dichte dennenbossen. De lokale gemeenschap wil de herbebossing graag verbeteren en u kunt daarbij helpen door zelf een boom te planten. Deze activiteit vindt plaats onder toezicht van de Cyprus Forestry Department. 

Het dorpse leven

Bezoek de stenen dorpen tussen Limassol en het Troödos gebergte. Door middel van demonstraties en workshops geniet u van lokale kunst, ambacht en traditionele streekproducten. De dorpen op deze route hebben een duidelijke architectonisch en cultureel karakter. De bijzonder gastvrije mensen heten u van harte welkom!

Gerelateerde berichten