De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.
Gerelateerde berichten
Met een educatief bezoek aan het Archeologisch Natuurpark van Vulci, het museum, de ruïnes van de stad en het Etruskisch-Romeinse necropolis van Ponte Rotto, zal u worden overdonderd door de prachtige historische betekenis die deze regio heeft. Maak kennis met het werk van de archeoloog, die u de kneepjes van het opgraven en haar methoden leert. Tevens worden technieken van grafische documentatie toegelicht, de studie van de vondsten en de methodes van conservering en restauratie. U krijgt een diploma mee naar huis!

Italië met als topbestemmingen: Rome, Milaan, Palermo. Venetië en Florence

In één van de vele smalle straatjes in het hart en historische centrum van Rome vindt u de Ferragamo winkel. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door de excentrieke manager, die een toelichting geeft op de geschiedenis van dit wereldberoemde merk. U krijgt heerlijke cocktails geserveerd en een prachtig geschenk tijdens deze interessante presentatie. U kunt producten met korting aanschaffen en eventueel personaliseren met uw eigen logo. Een unieke ervaring om de Italiaanse mode en hun goede kledingsmaak te proeven.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Tijdens deze speciale stadstour te voet door Venetië zullen kinderen de geheimen van de Campo Santa Maria Formosa en de codes verscholen in verschillende gebouwen ontdekken. Zij leren dat cijfers niet alleen visuele tekens zijn, maar hier ook andere verborgen betekenissen hebben. Spannend!

Ontdek de heerlijke wijnen in Florence en San Gimignano met een transfer door de lucht per helikopter. De vlucht biedt een uitzicht van 360° pure schoonheid aan monumenten, heuvels en steden. Vanuit Florence vertrekt u na een heerlijke wijnproeverij richting San Gimignano waar u de rivier oversteekt. U verkent de prachtige heuvels van de Chianti wijnranken en de omliggende middeleeuwse dorpjes. Een lekkere lunch op een wijngaard topt de middag lekker af.

De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!

Florence staat wereldwijd bekend als de bakermat van de renaissance…

Palermo is een belangrijke havenstad en ligt aan de Thyrreense zee.

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

Ontdek de skyline van Milaan en geniet van een aparte rondleiding door de wolkenkrabbers en moderne infrastructuren van de ambitieuze stad. U ziet onder meer onder leiding van een architect andere de verticale tuinen, gemaakt door de Italiaanse architect Stefano Boeri. Dit appartementencomplex is zeer duurzaam en voorziet alle appartementen van een water systeem, verwarming door biogassen en eigen kweektuinen.

Het Amalfi kustgebied mag er zijn. Zon, lekker eten en gastvrije mensen aan een mooie blauwe zee of wilt u nog iets meer de rust opzoeken? Ga dan naar de Valley of the Mills, een onbekend en zelfs goed bewaard geheim. Uiteraard wordt er gewandeld samen met enthousiaste gidsen. Van Ravello tot Amalfi met veel afwisseling van prachtige natuurlandschappen. Voor de lunch serveren wij kakelverse olijfolie, tomaten, pasta en brood aangevuld met een goed glas heerlijke wijn op een lokale boerderij.

Deze fietstocht neemt u mee naar het eiland Sant’Erasmo, bekend als moestuin van Venetië en tevens het grootste eiland aan de lagune van Venetië. Hier komt het grootste deel groenten en fruit vandaan wat in Venetië wordt geconsumeerd, zoals de bekende paarse artisjok. Er zijn ruim 700 boeren die in deze streek telen. Er zijn hier ook zoveel verschillende soorten bloemen, waar grote kolonies bijen speciale honing van maken. Maar ook de wijn van dit eiland is beroemd, vanwege de uitzonderlijke groei van de druiven in de lagune. Het landschap is vlak, dus fietsen is heel eenvoudig en plezierig. U bewondert onderweg de skyline van Venetië en het eiland Burano, waarvan de huizen door de vele kleuren van elkaar te onderscheiden zijn. U hoeft maar aan te bellen en u wordt meteen binnen gevraagd om de heerlijke gerechten van de lokale bewoners te proeven.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.