Scroll Top

Eeuwenoud Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en de hoofdstad van het vroegere Romeinse rijk. In Rome ligt het ministaatje Vaticaanstad, de zetel van de rooms-katholieke kerk. De belangrijke positie in het Romeinse rijk, het christendom en de renaissance heeft Rome een schat aan kunstwerken en gebouwen opgeleverd. Elke hoek of plein herbergt een schat aan historische gebouwen. Bekend zijn de Sint Pieter met de Sixtijnse kapel, het Colosseum, de Trevi Fontein, de Engelenburcht en de Spaanse Trappen. Rome spreekt al sinds de Romeinse tijd tot de verbeelding. De stad werd door de eeuwen heen bevolkt door keizers, consuls, koningen, politici, beroemdheden en gewone mensen, die allemaal hun sporen hebben achtergelaten in Rome. De beste tijd deze unieke stad te bezoeken is in de lente of herfst.

Heerlijke Italiaanse ijsjes 

Ontdek de fascinerende wereld van de oudste ijswinkel van Italië: Palazzo del Freddo. Leer hoe de ilie Fassi al meer dan 130 jaar heerlijke gelato creëert. U bezoekt het Palazzo del Freddo museum met nog originele gelato machines. Ook krijgt u een rondleiding door het “laboratorium” waar u ziet hoe de gelato van begin tot eind wordt geproduceerd.

Spring maar achterop

Vespa is een merk van bromfietsen en scooters die geproduceerd worden door het Italiaanse bedrijf Piaggio. Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Daarom besloot de Piaggio-directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek. In 1946 werd Piaggio beroemd met de productie van scooters die de naam Vespa kregen, wat wesp betekent. Spring achter op bij één van de eigenaars van een Vespa en laat u door Rome rondrijden. Misschien dat u zelf ook nog even het stuur mag pakken. Een geweldige manier om de stad te ontdekken.

Watertanden

De Gourmet Toer in de meeste plaatsen in Italië is, zoals een ieder van u kunt begrijpen, een paradijs voor fijnproevers! Van espresso koffie tot typische lokale koekjes, de meest uiteenlopende kaas en bruschetta gecombineerd met de lekkerste wijnen, maar natuurlijk ook het overheerlijke ijs. Dompel uzelf onder in de lokale Italiaanse culinaire wereld met proeverijen, thuisdiners of privé kooklessen bij de lokale slager of bakker met de hele familie in hun eigen winkel.

Oude klassiekers

De Vintage Cars toer is de ideale manier om op een ludieke wijze de prachtige dorpen in Italië te verkennen. Er is een breed scala aan historische Italiaanse auto’s beschikbaar, dus u kunt kiezen in welke bolide u zich wilt laten rijden. Geniet van de vele mechanische hoogstandjes van deze Italiaanse auto’s uit de jaren 60 en 70 en laat u verrassen door het mooie landschap. Wilt u liever zelf achter het stuur? Dan is dat geen probleem.

Niet zomaar een pizza

Een professionele chef-kok leert u alle geheimen van een goede Italiaanse pizza. Alles komt aan bod: wanneer een pizza goed is, de sociale invloeden van pizza, de verschillende tradities en smaken geassocieerd met Italiaanse regio’s en de geschiedenis van de pizza (die onlangs haar 100e verjaardag vierde)! U wordt betrokken bij het voorbereidingsproces van alle ingrediënten.

Gerelateerde berichten