Scroll Top

Ruim baan voor Milaan

Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord Italië. De naam komt van het Latijnse Mediolanum. Dit betekent “in het midden van de vlakte” en verwijst naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt. Milaan is het centrum van het bedrijfsleven en mode en vormt het hart van de Italiaanse economie. De Goten die het overnamen van de Romeinen noemden het “Mailand”, het land van mei, een plek van warmte en inspiratie. Milaan is een stad vol tegenstrijdigheden, countertrends, mode en underground, midden klasse en werkende klasse, maar het blijft altijd gewoon “cool”. De meest aangename temperatuur in Milaan zijn de maanden april tot en met oktober.

Oltrepò Pavese – het groene hart van Milaan

De Oltrepò Pavese ligt in het Gewest Lombardia, tussen de Italiaanse regio Piëmont en Emilia Romagna. Een unieke ervaring voor liefhebbers van goede wijn en authentieke gerechten. Met een mountainbike fietst u over de spectaculaire heuvels langs de rivier Staffora en de oude spoorweg. Uw dag eindigt in de Salice Terme Wellness-Spa, een van de oudste wellness centra in Italië, voor de ultieme ontspanning.

Trappend door Milaan

Op de fiets rijdt u langs all grote monumenten van Milaan, zoals de reuze kathedraal, Castello Sforzesco, La Scala en natuurlijk de Santa Maria delle Grazie kerk. Bekend om het schilderij Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Het is het ook mogelijk deze fietstoer een andere insteek te geven en gebouwen van beroemde architecten te bezoeken, zoals de Pirelli Skypscraper. We sluiten deze middag af met een bezoek aan het Nationale Museum van wetenschap en technologie, een van de belangrijkste musea in zijn soort met veel werken van Leonardo da Vinci.

Martini met ijs, alstublieft!

Het Martini Museum van de Oenologische geschiedenis is geboren uit de passie voor wijnen van Lando Rossi di Montelera, de uitvoerend directeur van Martini & Rossi. Het werd geopend in 1961, het jaar van de honderdste verjaardag van de eenheid van Italië.

Laat u gaan in Milaan

Onder begeleiding van een professionele shopper ontdekt u het winkelparadijs van Milaan, een wirwar van smalle straatjes in Brera. Dit is bij uitstek de hot spot voor winkelen in Milaan. Vanuit de meest exclusieve parfum boetiek in Milaan bezoeken we winkels met leren producten, trendy kleding, sieraden, schoenen en verrassend interieur. We eindigen de dag met een make-up sessie.

Antieke Tramtocht

In een klassieke tram rijdt u door het historische centrum van Milaan. Onderweg ziet u de beroemdste Italiaanse pleinen en de tocht eindigt voor de immense Duomo. Ervaar de stad en haar unieke karakter door de ogen van de vroegere tramreizigers. Aan boord van de tram speelt een muzikant liedjes van weleer. U kunt spontaan meezingen onder het genot van een goed glas champagne en smakelijke hapjes.

Gerelateerde berichten