Scroll Top

Flamboyant Florence

Eén van de mooiste steden in Italië is Florence (Firenze), de hoofdstad van de regio Toscane. De stad ligt aan de rivier de Arno. Florence staat wereldwijd bekend als de bakermat van de renaissance. De historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel bekende bezienswaardigheden, zoals de Ponte Vecchio brug, Santé Maria del Fiore ofwel de Dom. In het Palazzo Degli Uffizli herbergt zich één van de belangrijkste musea ter wereld met veel schilder- en beeldhouwkunst uit de renaissance en barok. Beroemd is het beeld van Michelangelo; David in de Galleria dell’Acccademica. Florence kent milde winters en veelal warme zomers. 

Focus op Florence 

Een professionele fotograaf neemt u te voet mee door de karakteristieke binnenstad. Door het oog van de fotograaf leert u op een andere manier kijken, waardoor u het beste uit verborgen beelden naar boven kunt halen.

Eenmaal daags, voor of na het eten…

.. brengt u een exclusief bezoek aan één van ’s werelds oudste apotheken: Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella. Het prachtige gebouw was eeuwenlang een bloeiend bedrijf met haar historische en artistieke achtergrond en was nauw met de stad Florence verbonden. In de kamers zijn veel fresco’s, meubilair en oude werktuigen uit de vroegere apothekershandel te zien.

Daar kun je chocola van maken

De lokale rijke Cosimo Medici III stelde zijn eigen persoonlijke wetenschapper aan voor het maken van een speciale nieuwe mix, de jasmijn chocolade (het Granduke recept). Het recept wordt bewaakt als een “staatsgeheim”. U bezoekt het chocolaboratorium Coccole e Cioccolato en krijgt een demonstratie en uiteraard een proeverij. Na een lichte lunch in Gastone Restaurant vertrekt u naar de ijsjes fabriek Procopio, waar u zelf uw ijs gaat maken. Wat een heerlijkheid!

Schapen en kaas

Gezien de geografische ligging en het warme klimaat worden er in deze regio veel schapen gefokt. De Toscaanse kazen zijn dan ook voornamelijk afkomstig van schapenmelk. Een lokale boer deelt de geheimen van de productie op één van zijn kaasboerderijen. Gevolgd door een proeverij van allerlei soorten kazen, vergezeld van brood en lokale passende wijnen.

Koken, winkelen, wijnen en eten

Maak kennis met uw eigen chef-kok op de S. Ambrogio markt met wie u langs de vele oude kraampjes wandelt. U leert het (in)kopen van verse, maar simpele ingrediënten voor een echte Toscaanse maaltijd op het wijngoed Buondonno of Setriolo op de Chianti-heuvels in de omgeving van Castellina in Chianti. Een unieke Toscaanse kook-ervaring!

Gerelateerde berichten