Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.
Gerelateerde berichten
Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

Slovenië is het groene juweel van Europa en het eerste gecertificeerde groene land ter wereld. Het Terme Olimia ligt in het stadje Podčetrtek en wordt omringd door weelderig groen. Het bijbehorende hotel is via een ondergrondse gang verbonden met de wellness centra Termalija en Orhidelia. Het wellness centrum Termalija is het grootste saunacomplex van het land. Uw evenement balanceert tussen formeel en comfort en tussen geest en lichaam. De bijzondere sfeer in het glamping dorp creëert een charmante ambiance met houten paden. In het hart van het complex is een pittoreske open haard, waar u liggend kunt genieten van een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Een sublieme ervaring.

De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

De inwoners van Tel Aviv hebben hun stad met trots omgedoopt tot ‘vegan hoofdstad van de wereld’. De stad telt meer dan 400 veganistische horeca gelegenheden en is met haar traditionele Israëlische keuken van vers lokaal fruit en eigen geteelde groenten de gastronomische hemel voor veganisten. Wij introduceren een 3 uur durende vegan toer door Tel Aviv welke waarbij u verrukkelijk eten mag proeven. De unieke rondleiding start bij een eco-boutique vegan restaurant. Hierna ontdekt u te voet de hipste buurten en bezoekt u een vegan bakkerij en ijswinkel onder begeleiding van een gepassioneerde gids.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!

Servië, Slovenië, Montenegro & Bosnië en Herzegovina met als top bestemmingen: Belgrado, Ljubljana, Budva & Sarajevo

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

Mama Shelter is een levendige, moderne ontmoetingsplaats in een mooie en energieke setting. Onlangs opende Mama Shelter haar deuren in Belgrado. In 2008 startte het Mama Shelter avontuur in Parijs. Het label is opgericht door Serge Trigano en zijn twee zoons. Het concern bestaat uit 9 hotels en binnenkort worden er nog 3 nieuwe vestigingen geopend. Allen met een uniek design en gelegen in het hart van het centrum. De filosofie is dat er voor gasten wordt gezorgd zoals alleen een moeder dat kan. Met de allerbeste service en een grote tafel waaraan iedereen mag plaatsnemen.

De Dorcol fietstour voert u mee door het reeds meer dan 40 keer veroverde Belgrado om zo de cultuur en energie van één van de coolste Europese hoofdsteden te ontdekken. Ervaar het levendige straatbeeld en leer over de vele architecturale stijlen in deze compacte wijk zoals Barok, Art Deco, Modernistisch, Oosterse stijlen en nog veel meer. Verken het mysterieuze fort Kalemegdan en geniet op het hoogste punt van het waanzinnige uitzicht. Hier vloeien de Donau en de Sava samen. Ook een wandeling over de Bajloni markt met de hipste locaties staat op het programma, gevolgd door een koffiepauze en een praatje met de lokale bevolking.

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

Volgens mythes waren de Ajda uit Slovenië reuzen met een menselijk gezicht. De legende vertelt over de dood van de vader van twee Ajda zusjes. De meisjes huilden bloederige tranen en nog steeds staan ze op de berg Krvavec te wachten op de komst van een beschermheer. Die persoon bent u! Door een grote speeltuin te bouwen van sneeuw samen met lokale kinderen, maakt u een veilige plek vol plezier. Uw inspanningen leveren geld op voor een goed kinderdoel.

Door de eeuwen heen ontmoetten hier grote beschavingen elkaar doordat in Belgrado de rivieren Sava en de Donau samenvloeien.

Geweldig eten in een dito omgeving. Topchef Uros staat voor lokale authenticiteit. Dat is in Slovenië in overvloed voorradig en leidt tot een culinair feestje.