Scroll Top

Schitterend San Sebastian

Deze elegante stad is één van Spanje’s meest trendy badplaatsen. Het ligt in de Golf van Biskaje in het autonome regio Baskenland. Adembenemende stranden en de schilderachtige oude stad maken een bezoek meer dan waard. San Sebastian bekoort haar gasten met fantastisch natuurschoon, hartige gerechten en verrast met haar levendige sfeer en culturele attracties. Niet voor niets is de stad in 2016 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Evenementen zoals de populaire, jaarlijkse wielerwedstrijd Clásica San Sebastián en het San Sebastian International Film Festival geven San Sebastiaan een internationale allure. De stad heeft een gematigd zeeklimaat en kent milde winters en warme zomers.


Baskisch kokkerellen

U bezoekt een lokale markt om de ingrediënten te kopen voor een maaltijd die u zelf gaat bereiden. In een hypermoderne kookgelegenheid staat het kookgerei voor u klaar. De combinatie van het maken van een pintxo en één Baskisch hoofdgerecht legt de fundering voor uw Baskische kookkennis. Een professionele Baskische chef-kok begeleidt u hierbij. Plezier en lekker eten zijn gegarandeerd!

Ai ai ai Jai-Alai

Jai-Alai is een Baskisch balspel wat wordt gespeeld in een ruimte met 3 muren. Deze sport wordt gekenmerkt door het snelle tempo, waarbij de bal (of pelota) snelheden behaald van 300 km/u. De bal wordt door de spelers geslingerd met een van notenhout gewoven rieten mand (cesta) waaraan een handschoen zit. Na een korte introductie, wordt een demonstratie gegeven door professionele Pelota spelers. Hierna mag u het zelf proberen. De winnaar ontvangt een typisch Baskische winnaarshoed (Txapela) als herinnering.

Pintxos-jacht

Vandaag dineert u in lokale stijl op verschillende locaties. U geniet van heerlijke pintxos; kleine hapjes die in de meeste bars van de stad worden verkocht. Het zijn soms echte gastronomische mini-meesterwerken. Een speciale gids leert u waar u precies moet zijn voor de beste, meest verse en opwindende pintxos van de stad.

Zeilen in San Sebastian

In de charmante oude vissershaven van San Sebastian geeft een professionele schipper uitleg over het jacht waar u op gaat varen. Hij zal u tevens vragen een handje mee te helpen aan dek. Aan boord wordt een picknick lunch geserveerd en u vaart langs de dorpen van Orio en Zarautz tot aan het prachtige Getaria.

Txakoli wijnmakerij in Getaria

Het Txakoli wijnhuis is gelegen in een spectaculair landschap. Overal waar u kijkt ziet u uitgestrekte wijngaarden waar de inheemse druiven Hondarrabi Zuri en Hondarrabi Beltza worden geteeld. De druivenoogst wordt met de hand gedaan en begint tussen het einde van de zomer en het begin van de herfst. U mag zelf mee plukken en proeven!

Gerelateerde berichten