Scroll Top

Viva Valencia

Valencia is voor velen nog een onbekende Mediterrane stad. In deze derde stad van Spanje met zo’n 800.000 inwoners geniet u van een heerlijk klimaat, een gezellig centrum vol Spaanse historie en spectaculaire futuristische architectuur. Valencia is gelegen aan mooie zandstranden en verrast u telkens weer! Pas op voor de maanden juli en augustus, want die kunnen behoorlijk warm zijn.

Gastronomische stadswandeling

Een wandeling langs de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in de stad wordt gecombineerd met een fijnproeverij op de Centrale Markt, de grootste markt van Spanje. Hier worden typische Spaanse lekkernijen zoals Iberische ham, kaas, olijven en wijn aangeboden. Er wordt afgesloten met tapas en pintos in een gezellige Spaanse taverne. Wat een heerlijkheid!

Kunst en wetenschappen

Vanuit het vliegtuig zijn de futuristische gebouwen van Valencia, de stad van de Kunst & Wetenschapen al goed te zien. Eenmaal ter plaatse laat het door Santiago Calatrava ontworpen complex van het wetenschapsmuseum, operagebouw, aquarium en het Imax theater niemand onberoerd. Wij verzorgen op verzoek privé rondleidingen onder leiding van een architect. Machtig indrukwekkend.

Lekker aan de paella

De bakermat van de paella ligt in het Albuferagebied net ten zuiden van Valencia. Paella kan derhalve niet ontbreken op het menu tijdens een verblijf aan Valencia. Natuurlijk is het nog leuker om samen met een Valenciaanse kok dit typisch Valenciaanse gerecht zelf te bereiden.

Fietsen door de rivierbedding

Met een 12 kilometer lang stadspark in de voormalige rivierbeddingen en rustige straatjes in het centrum, is Valencia bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke tocht per fiets. Er is geen leukere manier om de stad te ontdekken. Uiteraard stoppen we bij verschillende typisch Spaanse winkeltjes en een Nederlandse gids praat ons bij over alle in’s en out’s van deze heerlijke stad.

Sail away

U kunt in een middag zelf leren zeilen op een zeilboot en aan een regatta deelnemen op de wateren van de voormalige America´s Cup. Of gewoon heerlijk genieten van het leven op zee met een sportieve catamaran; alles is mogelijk.

Gerelateerde berichten