Scroll Top

Bekoorlijk Bilbao

Bilbao bestaat al sinds het jaar 1300. Deze heerlijke stad is een ware metropool en tevens het economische en industriële centrum van Baskenland. Bilbao telt bijna 800.000 inwoners en ligt in het noorden van Spanje, aan de rivier Nervión. Ook ligt Bilbao op de beroemde Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Deze charmante stad is één van de vijf steden ter wereld waar een Guggenheimmuseum is gevestigd: het Museo Guggenheim de Bilbao. Bilbao kent een gematigd zeeklimaat. 

Pintxos bar-hopping traditie

Het verschil tussen de pintxo en tapa is dat eerstgenoemde vaak bestaat uit een sneetje stokbrood met daarop iets van beleg. Een pintxo kun je herkennen aan het prikkertje. We bezoeken enkele bars waar 2 of 3 pintxos worden geproefd onder het genot van een glas taxoli (Baskische witte wijn), cider of een zurito (biertje). Net als de Basken brengen we in elke bar slechts 20 à 30 minuten door.

Eenden-rally

In Otxandio staan de eendjes klaar voor een rally door het zuiden van Baskenland. Tijdens deze 4 uur durende tocht rijdt u zelf door een prachtig natuurgebied met bossen en meren en vervolgens door de vele wijnvelden naar het hart van de Rioja Alavesa. De tour eindigt met een heerlijk diner, thuis bij de vriendelijke bevolking.

Step je weg door de stad

Per step ontdekt u in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden van Bilbao. Bovendien is dit een ‘groene’, gezonde en originele manier om de stad te leren kennen. U krijgt een gids mee en onderweg worden bij leuke etablissementen korte pauzes ingelast.

Koken met een ster

Baskenland staat bekend als één van de beste gastronomische streken van Spanje en telt maar liefst 14 restaurants met 1 of meer Michelin ster. Ontdek hier het geheim achter deze hoeveelheid sterren. U krijgt een exclusief kijkje in de keuken van een door Michelin bekroonde Baskische chef-kok. Geniet van dit kookspektakel en laat uw zintuigen prikkelen!

Wijn- en architectuurtour

Gedurende deze dagexcursie naar La Rioja brengt u een bezoek aan de meest innovatieve wijnhuizen van deze streek, die een combinatie bieden van goede kwaliteit wijnen en unieke gebouwen. De bodega’s die u bezoekt zijn allemaal ontworpen door beroemde architecten. Na elk bezoek zal een selectie van de beste wijnen uit de streek worden geproefd. Proost!

Gerelateerde berichten