Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.
Gerelateerde berichten
Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Vergeet de dagelijkse beslommeringen, geniet van de afwisselende landschappen en ervaar de geest van deze 100 jaar oude trein. Onderweg organiseren wij workshops, bezoeken wijngaarden en maken we fietstochten. Wij stellen thematische reizen per trein opmaat samen.

De oude industriële wijk van Tallinn ligt bij dicht bij het oude centrum en heet het Rotermanni kwartier, vernoemd naar Christian Abraham Rotermann. Het kwartier heeft een metamorfose ondergaan door urban ontwerpen te koppelen aan oude structuren. Bekijk de mix van ultramodern en industrieel tezamen met de jonge architecten. Lunch in de wijk is een aanrader!

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

U krijgt kans zelf de slee te berijden en u leert hoe u het best honden kunt aansporen op het prachtige Letse platteland. Sledehonden worden al meer dan honderd jaar gebruikt voor het vervoer van mensen, maar worden ook ingezet tijdens reddingsacties en lokale postbezorging. De honden vinden het geweldig deze functie uit te oefenen en zijn daardoor zeer gehoorzaam.

De inwoners van Letland, Estland en Litouwen staan bekend om folk songs met folkloristische dans. Leer de danspasjes, ga historisch gekleed en zing samen met de lokale bevolking vele nostalgische liederen, omringd door traditionele gebouwen op een historische lokatie. Ervaar de schoonheid van de omgeving en van de natuur. Naderhand moet er natuurlijk wel gegeten en gedronken worden naar traditioneel recept.

met als topbestemmingen: Riga, Tallinn & Vilnius.

Bijzonder geserveerd en van geweldige kwaliteit. Neem deel aan de ‘Future Food Laboratory’ en maak wat lekkers met scheikundige ingrediënten. Een goede plek dus om samen iets unieks op tafel te zetten wat u nog nooit heeft gemaakt.

Het Engelse woord mooring betekent letterlijk vertaald een plek om een boot aan te meren. Maar deze activiteit in Letland is toch wel wat anders. Het is een bijzondere ervaring om door wetlands te lopen op sneeuwschoenen met boards. Het is een vriendelijke manier om van de natuur te genieten en de natuur ook volledig met rust te laten. Tijdens deze fantastische wandeling worden u dingen uitgelegd over dit bijzondere natuurlandschap. En dat alles op slechts een halfuurtje afstand van Riga.

Waar een klein land groot in kan zijn. De hoofdstad Tallinn van Estland is op vele terreinen een technologische koploper. Wist u dat SKYPE daar is uitgevonden? Visionaire ondernemers met een dosis lef die zeer succesvolle bedrijven hebben opgebouwd staan klaar u te inspireren. Deze interessante bedrijfsbezoeken worden omlijst met diners op topniveau en relaxen in de nieuwste accommodaties. En dat alles binnen een paar uur reistijd.

De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.

Het blijft heerlijk, koken in de buitenlucht. Zo ook in het Lahemaa National Park nabij Tallinn. Verse vis met kruiden, een kampvuur en een overvloed aan lokale producten. Helpt u een handje mee?

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.