Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).
Related Posts
In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!
Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.
Ierland met als topbestemming: Dublin, Cork en Belfast
De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!
De inwoners van Tel Aviv hebben hun stad met trots omgedoopt tot ‘vegan hoofdstad van de wereld’. De stad telt meer dan 400 veganistische horeca gelegenheden en is met haar traditionele Israëlische keuken van vers lokaal fruit en eigen geteelde groenten de gastronomische hemel voor veganisten. Wij introduceren een 3 uur durende vegan toer door Tel Aviv welke waarbij u verrukkelijk eten mag proeven. De unieke rondleiding start bij een eco-boutique vegan restaurant. Hierna ontdekt u te voet de hipste buurten en bezoekt u een vegan bakkerij en ijswinkel onder begeleiding van een gepassioneerde gids.
Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.
Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.
Per fiets ontdekt u de Mourne regio van Ierland, een ruig en wonderschoon deel van het land met adembenemende landschappen en de vriendelijkste mensen. U bezoekt organische boter producenten, imkers en oesterboerderijen. Doortrappend ervaart u niet alleen de ‘slow food’ movement in Ierland, maar ook de gastvrijvrijheid van de Ierse bevolking. Mis de high-tea niet in één van de schattige Ierse herenhuizen.
Ontmoet Oonagh en haar team aan de westkust van Ierland. Aan u de schone taak alle ingrediënten in de natuur voor de lunch te vinden en te selecteren. U wandelt door bossen, over uitgestrekte weides en een deel van de kust. Zorg ervoor dat uw mandje gevuld is met de juiste dingen, want u gaat uw lunch in een pop up restaurant helemaal zelf klaar maken. Vergeet onderweg niet te proeven van hetgeen u plukt.
Dublin heeft alles in huis…
Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.
Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?
De Docklands staan vol trendy en hedendaagse gebouwen. Genoeg keuze in vervoer om dit leuke gebied te bezoeken zoals de benenwagen, een segway, een fiets en zelfs een kajak.
Ballywalter Estate is een particulier landhuis met een grote ommuurde tuin. De eigenaren zijn Lord en Lady Dunleath. Het prachtige huis leent zich uitstekend voor zakelijke retraites van kleinere groepen tot maximaal 20 personen voor privévergaderingen, diners en overnachtingen. Het complex ligt ten zuiden van Belfast en biedt intimiteit en exclusiviteit. Lord en Lady Dunleath nodigen u graag uit voor een gezamenlijk diner. Als uw gasten op zoek zijn naar iets speciaals in de pauzes, waarom dan niet op pad om te foerageren over het landgoed onder de deskundige begeleiding van Lady Dunleath. Zij is voedselhistorica en heeft enorm veel kennis over alle eetbare dingen uit de natuur. Of gaat u liever op pad met Lord Dunleath? Hij helpt u graag met het fotograferen van de mooiste dieren en planten op het landgoed, afhankelijk van het jaargetijde.
Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.