Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.
Gerelateerde berichten
We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

Baltische Staten en Polen met als topbestemmingen: Tallinn, Riga, Vilnius, Warschau en Krakau

Verken het winterse Tallinn met een fatbike. Een outdoor expert leert u alles over de natuur, geschiedenis en cultuur van Estland. U trapt langs de kust van Tallinn, door het Kadriorg Park en het Kalamaja district, waar u leib brood met bier proeft op de Balti Jaama markt. Tijdens de tour zullen er diverse ‘opwarmstops’ worden gemaakt, zodat u niet als een ijsklontje eindigt. Met warme kleding is dit een relaxte tocht. IJs en sneeuw mogen geen redenen zijn deze geweldige trip niet te ondernemen! Als beloning boeken wij na afloop een heerlijke spa behandeling inclusief massage in uw hotel.

Het Aerodium nabij Riga in Letland is een vrije val simulator en de eerste verticale windtunnel in Oost-Europa. Het breekt alle regels van de zwaartekracht met behulp van de nieuwste technologieën (en warme kleding). Na een half uur voorbereiding, kunt u uw lol op als vliegend voorwerp.

De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

Bijzonder geserveerd en van geweldige kwaliteit. Neem deel aan de ‘Future Food Laboratory’ en maak wat lekkers met scheikundige ingrediënten. Een goede plek dus om samen iets unieks op tafel te zetten wat u nog nooit heeft gemaakt.

Vilnius staat bekend om haar meer dan 1200 middeleeuwse gebouwen, 48 kerken en is bovendien een toonaangevende groene stad in de regio.

Kanoën stellen wij in een ander (dag) licht in Estland. Bezoek ’s nachts het Soomaa National Park en peddel over het water. U hoort de stilte en geniet van het rimpelloze water. Vele dieren blijken echte nachtbrakers: de bevers voorop. Ze zijn hout aan het knagen en leggen als echte architecten hun dammen aan. Zonder de natuur te (ver)storen kunt u genieten van deze bijzondere ervaring.

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

Het blijft heerlijk, koken in de buitenlucht. Zo ook in het Lahemaa National Park nabij Tallinn. Verse vis met kruiden, een kampvuur en een overvloed aan lokale producten. Helpt u een handje mee?

Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).