Scroll Top

Helemaal Helsinki

De intieme en charmante hoofdstad van Finland met 1 miljoen inwoners is een kruispunt van oosterse en westerse culturen. De stad biedt een grote verzameling aan architectuur, comfortabele hotels, culinaire hoogstandjes en musea van wereldklasse. Er zijn vele hoogtepunten zoals het Senate Plein met de monumentale gebouwen en de grote Lutherse kathedraal. Maar ook de Grote Markt, het drukke Mannerheim Street en het monolithische Parlementsgebouw Alvar Aaltos nabij de hoekige Finlandia Hall. Het stadion van de Olympische Spelen van 1952 is behouden en er kan abgeseild worden van het dak. En natuurlijk de meest unieke attractie van Helsinki: de beroemde Temppeliaukio kerk, een bijna buitenaards gebouw in een rots. De stad is verbonden met de nabijgelegen eilanden door veerboten. Het interessantste eiland is Suomenlinna, een machtig forteiland. Helsinki heeft koude winters en relatief warme zomers. 

Rendier safari

Geniet van de prachtige natuur en beleef de winterse stilte. U leert meer over de Lapse cultuur en de rendierhouders. Daarna mag u het avontuur aangaan door rendieren te mennen. Een ieder die slaagt voor het rendierrijexamen krijgt een officieel internationaal rendier rijbewijs en u neemt deel aan een bijbehorende Lapse ceremonie.

De naakte waarheid 

Verhoog uw lichaamstemperatuur in een houten sauna, waarna u een duik in de sneeuw neemt om uw temperatuur omlaag te brengen. De gastheer snijdt voor u een gat in natuurijs, waarin u kunt zwemmen. Als u deze uitdaging aandurft, is het goed daarna weer een hete sauna in te stappen voor ontspanning en verfrissing van het lichaam. Een echte Finse ervaring!

BRRRRRR

“Sampo” is een gepensioneerde ijsbreker die in Kemi aan de Botnische Golf in Finland ligt. Dit gevaarte van majestueus staal in gevecht  met de ijsschotsen en ruige zee maakt de ervaring aan boord onvergetelijk. In speciaal ontworpen zwempakken gaat u het water in en zwemt u tussen de imposante brokken ijs.

Het licht blijft aan 

Lapland, in het noorden van Finland, staat bekend om twee bijzondere dingen: iglo’s en Aurora Borealis, het magische noorderlicht dat in de nacht verschijnt. Het beste van deze twee werelden wordt gecombineerd door te slapen in iglo van glas waar u op uw rug dit natuurverschijnsel kunt aanschouwen in de warmte van uw eigen met bont bekleed bed.

Op en neer in Helsinki

Deze megahoge bungee jump kan in de zomermaanden worden uitgevoerd in Kaivopuisto in Helsinki. De snelheid die u maakt tijdens een sprong is ongeveer 120 km per uur. U geniet de eerste 50 meter van een volledig vrije val. De eerste rebound trekt u weer omhoog met ongeveer 80 km per uur. De adembenemende omgeving geeft u het gevoel in een andere wereld te zijn.

Gerelateerde berichten