Scroll Top

Kostelijk Kopenhagen

Wist u dat Denemarken is uitgeroepen tot een van de gelukkigste naties ter wereld met de hoogste levensstandaard? De hoofdstad Kopenhagen is de meest populaire stad en telt 1,2 miljoen inwoners. Naast parlementszetel en residentie, is Kopenhagen ook het culturele en economische centrum van Denemarken en tevens één van ’s werelds ‘groenste’ steden. Investeringen in de infrastructuur alsmede de culturele en design industrie hebben een golf van nieuwe succesvolle ontwerpers, chefs en architecten aangetrokken. Winkelen en dineren zijn hier van hoge internationale standaard. De restaurants staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en er zijn heel wat Michelinster-waardige etablissementen. Denemarken kent warme zomers en koude winters. 

Horse races - Kopenhagen

Dagje naar de paardenraces 

Tradities en paardenkracht, een mooie combinatie die u ervaart op de Charlottenlund paardenrenbaan even buiten de stad Kopenhagen. De dames dragen traditiegetrouw prachtige hoeden en de sfeer is zeer relaxt. Tijdens de race kunt u genieten van een heerlijke lunch in één van de skyboxen van dit mooie complex.

Met de Vikingen op stap

De Vikingen nemen u een dagje op sleeptouw om te laten zien hoe zij leefden. Ontdek de vele grafheuvels van de Vikingen, de schepen waar zij mee reisden en de spellen die de Vikingfamilies dagelijks bezig hielden. Reis door naar Roskilde, waar jaarlijks één van de grootste open-lucht muziekfestivals wordt gehouden. Hier staat het Vikingschip museum en er kan worden geluncht op een oude stoomboot die is omgebouwd tot sterrenrestaurant.

Christiania – een echte hippie gemeenschap

De Vrijstad Christiania is een zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave binnen Kopenhagen met meer dan 1500 inwoners. Christiania werd gesticht in 1970, toen een groep hippies in het Kopenhaags stadsdeel Christianshavn de verlaten militaire kazerne Bådsmandsstrædes Kaserne kraakte. De bewoners nodigen u uit hun levenswijze en overtuigingen te ervaren.

De kunst van het Smørrebrød

In het restaurant van de bekende Deense kok Ida Davidsen leert u het wereldbekende Smørrebrød maken. Onder haar deskundige begeleiding geeft zij haar kookgeheimen bloot. U maakt op speelse wijze kennis met dit typisch Deense gerecht. Naderhand wordt uw eigen creatie gekeurd en kan u het zelf verorberen.

In de voetstappen van Hans Christian Andersen

Een unieke toer met een speciale gids neemt u mee langs de vele belangrijke plaatsen binnen Kopenhagen uit het leven van Hans Christian Andersen. U krijgt inzicht in zijn denken en de vele bekende sprookjes die hij heeft geschreven. De tour wordt omlijst door veel verhalen en grappige anekdotes.

Gerelateerde berichten