Scroll Top

Spectaculair Stockholm

Reizigers zullen vandaag de dag eerder achterover slaan van de natuurlijke schoonheid dan van wilde Vikings wanneer zij Stockholm bezoeken. Stockholm is de hoofdstad van Zweden en staat tevens bekend als het ‘Venetië van het Noorden’. Het is één van de mooiste hoofdsteden ter wereld, gebouwd op 14 eilanden, verbonden door 57 bruggen en omringd door kristalhelder blauw water. De prachtige gebouwen, het vele groen, de frisse lucht en de nabijheid van water zijn onderscheidende kenmerken van deze stad. Met meer dan 750 jaar aan historie en cultuur biedt Stockholm wereldklasse musea en attracties, waarvan de meesten op loopafstand. De prachtige stad kenmerkt zich door warme zomers en milde winters door de ligging aan de Oostzee. 

Mama mia, wat een feest

Vier de hele nacht feest in een exclusieve locatie op de onvergetelijke muziek van ABBA! Na The Beatles en Queen neemt deze populaire Zweedse band de derde plaats in qua aantal verkochte albums (ruim 370 miljoen stuks). Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo.

Kapitale viswedstrijd

Nergens ter wereld is het mogelijk zalm te vissen in een hoofdstad, behalve in Stockholm. Tijdens het vissen heeft u prachtig uitzicht op het Koninklijk Paleis. Het is mogelijk vanaf de kant te vissen of in gehuurde vissersboten.

Kom van dat dak af ..

Ervaar Stockholm vanaf de daken! Beveiligd met kabels en begeleid door een gids neemt u deel aan deze speciale ’Rooftop tour’. Voor mensen die geen last hebben van hoogtevrees is het een unieke combinatie van klimmen en een rondleiding door de stad. Daag uzelf uit en bewandel de vele verschillende daken en torens. Geniet van het bijzondere uitzicht van de hoofdstad van Zweden.

Vlieg over het water

Manoeuvrerend in een ruige rib boot met een enorme krachtige motor kunt u alle wateren aan. Ervaren gidsen begeleiden dit 2,5 uur durend avontuur in de archipel van Stockholm. U krijgt een pak ter bescherming aan waardoor u niks kan gebeuren. U moet zelf navigeren en u gaat tevens op zoek naar Zweedse zeehonden. Hoe gaaf is dat!

Maak uw eigen snoep

U wordt verwelkomd in een 19e eeuwse winkel in centrum van de Oude Stad van Stockholm waar handgemaakte, traditionele Zweedse snoepjes worden gemaakt. Deze cursus bevat een historische geschiedenisles over de wereldberoemde Zweedse ‘candy canes’. Het is een unieke ervaring de productie en verpakking met eigen ogen te aanschouwen.

Gerelateerde berichten