Scroll Top

Fabelachtig Faeröer

In de Noord Atlantische Oceaan ergens tussen IJsland en Noorwegen bevindt zich een droomwereld bestaande uit 18 eilanden: dramatische kliffen, spannende wandelroutes en kosmopolitische kleine stadjes met een geweldig aanbod op het gebied van eten. Hoofdstad is Tórshavn, piepklein maar met voldoende leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Met veel ruimte, frisse lucht en een gevoel van welbehagen. Het land beschikt over een ongelooflijke infrastructuur; de meeste eilanden zijn verbonden met bruggen of ondergrondse tunnels. Ook zijn er snelle veerboten en geplande helicoptervluchten. Vanaf half mei to eind augustus komen de meeste bezoekers vanwege het koele zeeklimaat. 

Restaurant op wielen

De lokale bevolking is dol op lam. Een van de delicatessen is skerpikjøt, pittig schapenvlees, gedroogd in een schuur die hjallur heet. Een van deze hjallur staat op wielen en kan verplaatst worden naar de meest unieke lokaties waar gasten kunnen dineren met een waanzinnige uitzicht.

Vogelparadijs

Geniet van een uitdagende wandeltour naar Mykines, een bekend vogelparadijs. U vindt er meer dan 200 verschillende soorten vogels die de Faeröer eilanden ieder jaar bezoeken. Aai de leuke papegaaiduiker die, in tegenstelling tot andere wilde vogels, zeer goed benaderbaar is.

Nat concert

Geniet van deze nieuwe grot ervaring. Gekleed in een wetsuit springt u van de kliffen van Hestoy eiland en zwemt u naar een grot waar een privé concert op u wacht. Dit heeft u nog nooit meegemaakt!

Eten bij Oma

De Faeröese uitspraak “heimablíðni” is letterlijk ‘huiselijke gastvrijheid’ en dit geeft precies de sfeer aan bij Anna & Óli’s. Hier kunt u een authentiek en intiem diner proeven gebaseerd op de recepten van Anna’s grootmoeder.

Vis avontuur

Stap aan boord van het beroemde schip Norðlýsið waar de kapitein u meeneemt op vis expeditie. Onderweg deelt hij oude legende’s van de Faroer Eilanden met u. U wordt uitgedaagd de grootste en vetste vis te vangen. Deze wordt vervolgens bereid door een lokale chef en geserveerd als hoofdgerecht tijdens het diner.

Gerelateerde berichten