Scroll Top

Solo in Oslo

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is de oudste stad van Scandinavië. Het is een prachtige stad, zowel in de winter als in de zomer. Oslo fungeert als een springplank voor de handel, de financiële industrie en de scheepvaart. Het is tevens een belangrijk centrum voor de visserij in Europa. Oslo is gebouwd op de top van het Oslo Fjord. Wanneer u het Holmenkollen Spring Stadion bezoekt, of op het dak staat van de nieuwe spectaculaire opera, geniet u van een fabelachtig uitzicht. Ook een wandeling over de Aker Hus Brygge is geweldig. Oslo’s nabijheid van water en bergen is ongebruikelijk voor een hoofdstad en biedt spannende activiteiten in de natuur, waarbij u overnacht in een kosmopolitische omgeving. De beste reisperiode, met het oog op de sneeuw, zijn december tot april. In de zomermaanden is het er aangenaam warm.

Vlieg als Eddie the Eagle

Test uw vliegkunsten uit en neem plaats in de skischans simulator van het ski museum bij de indrukwekkende Holmenkollen Skischans. Hier heeft u fantastisch uitzicht over Oslo en het Oslo Fjord. Bovenaan de Homenkollen-berg is het tijdens de winter mogelijk om op sleeën of speciale tobogans naar beneden te sjezen. Een onvergetelijk snelle tocht!

Hondensleeën & sneeuwscooteren

Op minder dan 20 minuten rijden van het stadscentrum van Olso kunt u in slechts één dag alle wintersport activiteiten uitproberen. Hondensleëen, skiën, snowboarden en sneewscooteren, u kunt het allemaal ervaren! Om warm te blijven en genoeg energie te hebben steken wij onderweg speciaal een knusse BBQ voor u aan.

Zeil mee!

Stap aan boord van een zeewaardig schip of vissersboot bij het Oslo Fjord. Geniet van de prachtige omgeving en het bijzondere daglicht gedurende de maanden mei, juni en juli (de zon zal dan nauwelijks ondergaan). De kok aan boord serveert diverse soorten verse vis.

Alleen als ie ijs en ijskoud is

De IJsbar is een unieke plek in Oslo. Deze permanente bar in Noorwegen staat volledig uit ijs. Het is er constant minus vijf graden onder nul en het complex is gebouwd uit 50 ton natuurijs, afkomstig uit de Tornerivier. Neem een kijkje in de betoverende wereld van de Noordpool. Om warm te blijven krijgt u een thermische jas met capuchon en handschoenen aan.

Zomer in de stad

Geniet van de prachtige groene natuur in de stad gedurende de maanden mei tot en met september. Vlakbij Oslo ligt een uitgestrekt natuurgebied waar jeepsafari’s, wandelen, abseilen, sporen zoeken en moutainbiken tot de vele sportieve mogelijkheden behoren.

Gerelateerde berichten