Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).
Gerelateerde berichten
Belfast , wat een reis! In samenwerking met Wallace Travel Group organiseerde TravelMarketing een ontdekkingsreis naar Belfast en dat deden we uiteraard niet zomaar! Eenmaal aangekomen in Dublin, na een heerlijk ontvangst met Mimosas op de luchthaven, begon onze transfer…



Coasteering is een snel groeiende sport en een fantastische manier om de beroemde kust van Ierland te beleven. Het betreft veel klimmen, klif springen en zwemmen. Deze activiteiten worden afgestemd op uw vermogen en wensen. Op het terrein van Ballywalter House trakteren Lord & Lady Dunleath u na afloop op een fantastische lunch in hun serre.



Fan van Bono? In Dalkey kunt u hem zo maar eens van de sokken rijden op uw e-bike. Want zijn woonplaats Killney Bay is vlakbij en hij wandelt graag. Geniet van de prachtige Zuidkust van Dublin. Ontspan, want er hoeft niet hard getrapt te worden. Lokale gerechten, verse zeevruchten en een pint Guinness zijn trofeeën van uw fietstour. Elektrisch fietsen in Dalkey doet u niet om af te vallen.



Dublin heeft alles in huis…



De straten van Belfast zijn levendig en kleurrijk…



Per fiets ontdekt u de Mourne regio van Ierland, een ruig en wonderschoon deel van het land met adembenemende landschappen en de vriendelijkste mensen. U bezoekt organische boter producenten, imkers en oesterboerderijen. Doortrappend ervaart u niet alleen de ‘slow food’ movement in Ierland, maar ook de gastvrijvrijheid van de Ierse bevolking. Mis de high-tea niet in één van de schattige Ierse herenhuizen.



Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.



De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.



Ballywalter Estate is een particulier landhuis met een grote ommuurde tuin. De eigenaren zijn Lord en Lady Dunleath. Het prachtige huis leent zich uitstekend voor zakelijke retraites van kleinere groepen tot maximaal 20 personen voor privévergaderingen, diners en overnachtingen. Het complex ligt ten zuiden van Belfast en biedt intimiteit en exclusiviteit. Lord en Lady Dunleath nodigen u graag uit voor een gezamenlijk diner. Als uw gasten op zoek zijn naar iets speciaals in de pauzes, waarom dan niet op pad om te foerageren over het landgoed onder de deskundige begeleiding van Lady Dunleath. Zij is voedselhistorica en heeft enorm veel kennis over alle eetbare dingen uit de natuur. Of gaat u liever op pad met Lord Dunleath? Hij helpt u graag met het fotograferen van de mooiste dieren en planten op het landgoed, afhankelijk van het jaargetijde.



De inwoners van Tel Aviv hebben hun stad met trots omgedoopt tot ‘vegan hoofdstad van de wereld’. De stad telt meer dan 400 veganistische horeca gelegenheden en is met haar traditionele Israëlische keuken van vers lokaal fruit en eigen geteelde groenten de gastronomische hemel voor veganisten. Wij introduceren een 3 uur durende vegan toer door Tel Aviv welke waarbij u verrukkelijk eten mag proeven. De unieke rondleiding start bij een eco-boutique vegan restaurant. Hierna ontdekt u te voet de hipste buurten en bezoekt u een vegan bakkerij en ijswinkel onder begeleiding van een gepassioneerde gids.



We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.



De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!



Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.



Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.



De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

