Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.
Gerelateerde berichten
Wallabies maken onderdeel uit van de kangoeroe familie en worden vaak geassocieerd met het droge klimaat van landen zoals Australië. Het zal u daarom verbazen dat Inchconnachan Island, gelegen aan Loch Lomond in Schotland, de thuisbasis is van een eigen kolonie wallabies. De grappige beestjes zijn in de jaren 20 uitgezet op dit eiland. In de afgelopen decennia is het aantal uitgebreid tot 120 wallabies op een totale oppervlakte van 5 vierkante kilometer. U bezoekt dit mooie eiland per speedboot voor uw eigen unieke eilandavontuur!

Ga mee op dinosaurusjacht met Mr. Zebulon Miracle, enthousiaste curator van Oudheden. Hij neemt u mee op een unieke reis terug in de tijd! Ontdek het Dinosauruspad, een geologische excursie door de Dolores River Canyon in Colorado. Hier vindt u de best bewaarde prototypes zoogdieren uit een ver verleden. Alsmede kunt u grotkunst van meer dan 1000 jaar oud bewonderen. Daarna klautert u over dramatisch overhangende rotsen, waar u leert over de mijngeschiedenis van het gebied omstreeks het jaar 1880. Wat een beleving!

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

Schotland met als topbestemmingen Edinburgh, Glasgow, Inverness en Isle of Skye

Het is niet moeilijk voor een artiest om geïnspireerd te raken door het afwisselende en indrukwekkende Schotse landschap. U kunt een keuze maken uit schilderen, tekenen, steen slijpen, textiel weven (voor de kilt) of zilversmeden. Deze workshops worden begeleid door getalenteerde, jonge artiesten. U gaat tevens op jacht naar stenen en drijfhout op een afgelegen strand voor het maken van eigentijdse juwelen. Daarna bezoekt u een galerie van een lokale artiest en zal een heerlijke high tea worden geserveerd in een privé kasteel. Genieten met een grote G!

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

De Schotse term ‘fling’ vertaalt zich in een korte periode van genot of wild gedrag. De perfecte omschrijving van een incentive programma in de omgeving van Inverness…

Schotland kent maar liefst 220 kilometer aan kanalen die in het verleden een belangrijke weg voor transport waren. Op dit moment worden deze kanalen schoongemaakt en de wallen gerestaureerd, opdat de lokale bevolking én de bezoekers volop van het water kunnen genieten. U kunt meehelpen met het schilderen, schoonmaken en onderhouden, afhankelijk van wat er nodig is. De overheid waardeert uw hulp enorm, aangezien de kanalen van groot belang zijn voor Schotland. Na het harde werk kunt u genieten van het indrukwekkende Schotse landschap vanaf een boot.

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

De Schotse provisiekast is overladen met lokale producten; van prijswinnend beef uit de Schotse Hooglanden tot aan verse zeevruchten en schelpdieren van de kust. Maar ook een duizelingwekkende hoeveelheid aan groenten en zacht fruit. Kwaliteit, eerlijk voedsel en traditionele methodes passen uitstekend in de ‘slow food’ beweging. Op het privé landgoed van het Hopetoun House nemen wij u mee de natuur in. U zoekt en selecteert wild voedsel in dit speciale gebied onder leiding van een expert. In de Hopetoun’s keuken zal met het gevonden voedsel een traditionele Schotse lunch worden klaargemaakt.

La$ Vega$; u moet de stad zelf beleven om uw ogen te geloven…

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.