Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?
Gerelateerde berichten
U krijgt kans zelf de slee te berijden en u leert hoe u het best honden kunt aansporen op het prachtige Letse platteland. Sledehonden worden al meer dan honderd jaar gebruikt voor het vervoer van mensen, maar worden ook ingezet tijdens reddingsacties en lokale postbezorging. De honden vinden het geweldig deze functie uit te oefenen en zijn daardoor zeer gehoorzaam.

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Hotel Belvilis is een kleinschalig, modern gebouwencomplex midden in de natuur van de regio Moletai in Litouwen. Deze unieke accommodatie bestaat uit 10 tweepersoonskamers, 2 deluxe kamers, 8 romantische huisjes en ligt in het uitgestrekte Labanoras bos dichtbij het beroemde Bebrusai meer. Dit meer kent prachtige waterroutes per boot en kano en wordt omgeven door eeuwenoude dennenbomen en gekartelde oevers. Ook zijn er vele fietsroutes en bezienswaardigheden. Hotel Belvilis beschikt over een conferentieruimte en vergaderzaal welke ingericht zijn met de meest moderne apparatuur. Door de grote ramen heeft u een wijds uitzicht op al het natuurschoon. Vergaderen was nog nooit zo leuk.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Vergeet de dagelijkse beslommeringen, geniet van de afwisselende landschappen en ervaar de geest van deze 100 jaar oude trein. Onderweg organiseren wij workshops, bezoeken wijngaarden en maken we fietstochten. Wij stellen thematische reizen per trein opmaat samen.

Het Engelse woord mooring betekent letterlijk vertaald een plek om een boot aan te meren. Maar deze activiteit in Letland is toch wel wat anders. Het is een bijzondere ervaring om door wetlands te lopen op sneeuwschoenen met boards. Het is een vriendelijke manier om van de natuur te genieten en de natuur ook volledig met rust te laten. Tijdens deze fantastische wandeling worden u dingen uitgelegd over dit bijzondere natuurlandschap. En dat alles op slechts een halfuurtje afstand van Riga.

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Verken het winterse Tallinn met een fatbike. Een outdoor expert leert u alles over de natuur, geschiedenis en cultuur van Estland. U trapt langs de kust van Tallinn, door het Kadriorg Park en het Kalamaja district, waar u leib brood met bier proeft op de Balti Jaama markt. Tijdens de tour zullen er diverse ‘opwarmstops’ worden gemaakt, zodat u niet als een ijsklontje eindigt. Met warme kleding is dit een relaxte tocht. IJs en sneeuw mogen geen redenen zijn deze geweldige trip niet te ondernemen! Als beloning boeken wij na afloop een heerlijke spa behandeling inclusief massage in uw hotel.

De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.

Het blijft heerlijk, koken in de buitenlucht. Zo ook in het Lahemaa National Park nabij Tallinn. Verse vis met kruiden, een kampvuur en een overvloed aan lokale producten. Helpt u een handje mee?

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

De oude industriële wijk van Tallinn ligt bij dicht bij het oude centrum en heet het Rotermanni kwartier, vernoemd naar Christian Abraham Rotermann. Het kwartier heeft een metamorfose ondergaan door urban ontwerpen te koppelen aan oude structuren. Bekijk de mix van ultramodern en industrieel tezamen met de jonge architecten. Lunch in de wijk is een aanrader!