Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?
Gerelateerde berichten
Hotel Belvilis is een kleinschalig, modern gebouwencomplex midden in de natuur van de regio Moletai in Litouwen. Deze unieke accommodatie bestaat uit 10 tweepersoonskamers, 2 deluxe kamers, 8 romantische huisjes en ligt in het uitgestrekte Labanoras bos dichtbij het beroemde Bebrusai meer. Dit meer kent prachtige waterroutes per boot en kano en wordt omgeven door eeuwenoude dennenbomen en gekartelde oevers. Ook zijn er vele fietsroutes en bezienswaardigheden. Hotel Belvilis beschikt over een conferentieruimte en vergaderzaal welke ingericht zijn met de meest moderne apparatuur. Door de grote ramen heeft u een wijds uitzicht op al het natuurschoon. Vergaderen was nog nooit zo leuk.
U krijgt kans zelf de slee te berijden en u leert hoe u het best honden kunt aansporen op het prachtige Letse platteland. Sledehonden worden al meer dan honderd jaar gebruikt voor het vervoer van mensen, maar worden ook ingezet tijdens reddingsacties en lokale postbezorging. De honden vinden het geweldig deze functie uit te oefenen en zijn daardoor zeer gehoorzaam.
De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.
Vergeet de dagelijkse beslommeringen, geniet van de afwisselende landschappen en ervaar de geest van deze 100 jaar oude trein. Onderweg organiseren wij workshops, bezoeken wijngaarden en maken we fietstochten. Wij stellen thematische reizen per trein opmaat samen.
De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.
We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.
De inwoners van Letland, Estland en Litouwen staan bekend om folk songs met folkloristische dans. Leer de danspasjes, ga historisch gekleed en zing samen met de lokale bevolking vele nostalgische liederen, omringd door traditionele gebouwen op een historische lokatie. Ervaar de schoonheid van de omgeving en van de natuur. Naderhand moet er natuurlijk wel gegeten en gedronken worden naar traditioneel recept.
Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.
Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.
Kanoën stellen wij in een ander (dag) licht in Estland. Bezoek ’s nachts het Soomaa National Park en peddel over het water. U hoort de stilte en geniet van het rimpelloze water. Vele dieren blijken echte nachtbrakers: de bevers voorop. Ze zijn hout aan het knagen en leggen als echte architecten hun dammen aan. Zonder de natuur te (ver)storen kunt u genieten van deze bijzondere ervaring.
In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!
Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.
Het Aerodium nabij Riga in Letland is een vrije val simulator en de eerste verticale windtunnel in Oost-Europa. Het breekt alle regels van de zwaartekracht met behulp van de nieuwste technologieën (en warme kleding). Na een half uur voorbereiding, kunt u uw lol op als vliegend voorwerp.
Het blijft heerlijk, koken in de buitenlucht. Zo ook in het Lahemaa National Park nabij Tallinn. Verse vis met kruiden, een kampvuur en een overvloed aan lokale producten. Helpt u een handje mee?
Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.