Scroll Top

Sensationeel Skye

Vanwege haar onmiskenbare schoonheid heeft National Geographic magazine het eiland Skye in Schotland uitgeroepen tot 4e mooiste eiland ter wereld. Op Skye monden de grillige toppen van de Cuillin bergketen uit in zachte, witte zandstranden met prachtige inhammen, baaien en eilandjes. Op dit 500 miljoen jaar oude eiland vindt u kleine dorpjes met minder dan 9000 inwoners, historische kastelen en wilde dieren. Een bezoek aan Skye is onvergetelijk. De invloeden van de Atlantische Oceaan en de Golfstroom zorgen voor een mild zeeklimaat.

Magische treinreis

De Jacobite treinroute is één van de mooiste treinreizen ter wereld. De reis brengt u van Fort William naar Mallaig, voordat u hier de zee naar Skye oversteekt. Deze geweldige route passeert de hoogste berg van Groot-Brittannië, het diepste meer (Loch), de kortste rivier en het meest westelijke treinstation. De trein passeert het Glenfinnan Viaduct. Echte filmfans zullen deze spot herkennen uit de Harry Potter-films. Het is een spannende start van uw reis, voordat u op Skye arriveert.

Gemaakt op eigen bodem

Geen bezoek aan Schotland is compleet zonder een bezoek aan een echte Schotse Malt Whisky Distilleerderij. Talisker is de enige distilleerderij op Skye en de mout wordt hier lokaal geproduceerd. De smaak is – net zoals de oceaan die tegen de rotsachtige kust van het eiland slaat – diep en stormachtig. U krijgt hier een privé rondleiding met een echte ‘master blender’, gevolgd door de bekende Proeverij van de 5 Smaken van Talisker.

Wegwezen

Droom weg in deze mooie omgeving en huur een boot. Dit is een uitstekende manier Skye van dichtbij te ontdekken en het spectaculaire kustlandschap vanaf het water te bewonderen. U ziet papegaaiduikers, walvissen, otters, zeearenden, zeehonden en dolfijnen. U vaart richting het nabijgelegen eiland Raasay, waar u in het historische Raasay House geniet van een verse vis-lunch.

Even lachen

Een fotografie workshop is de ideale manier uw eigen herinneringen te maken en vast te leggen. Er zijn een aantal bekroonde fotografen woonachtig op het eiland. Eén van hen neemt u graag mee naar de beste plekken om de perfecte foto te schieten. Niet alleen zult u verbazingwekkende foto’s van de natuurlijke pracht en praal van Skye maken, u leert tevens de vaardigheden van landschap fotografie.

In en op het water

Vanwege de vele mooie rivieren en canyons is Skye is een unieke plek om kloof wandelen en canyoning te ervaren. Voor deze inspannende activiteiten voorzien wij u van duikpakken, zwemvesten en helmen zodat u naar hartenlust kunt springen, spartelen, glijden, zweven en zwemmen. Met canyoning verkent u de kustgebieden waarbij u moet zwemmen in zee en klauteren en klimmen over land. Wie durft?

Gerelateerde berichten