Scroll Top

Magistraal München

München is zo veel meer dan alleen bier & lederhosen! Het is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met 1,4 miljoen inwoners de derde stad van het land. München behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek. De stad is gelegen aan de voet van de Alpen. De naam München stamt uit de tijd van de Benedictijns monniken die de stad hebben gesticht. De hightech sector is hier bloeiende, maar de stad behoudt haar veelzijdige tradities en gezellige terrasjes. In de winter kunt u in de omgeving wintersporten. In de zomer is de temperatuur aangenaam warm.

BMW Oldtimer Rally

Zeg Beieren, zeg BMW! Wit en blauw zijn de kleuren van Beieren en natuurlijk van BMW. De echte autoliefhebber kan zijn hart ophalen in het in 2007 opgerichte BMW World. Dit is tevens het startpunt voor een unieke rally met oldtimers (allen van het merk BMW uiteraard) door de prachtige bergachtige omgeving van München.

Oktoberfest

Elk jaar reizen meer dan 6 miljoen mensen af naar München om het grootste volksfestival ter wereld bij te wonen. Het straatbeeld wordt bepaald door mensen die zich in lederhosen en dirndl’s hebben gehesen. In een mix van traditie, pret en heel veel bier kunnen de gasten hun hart ophalen met lokale muziek en dans. Bij een ‘schuhplattlerworkshop’ wordt u een traditioneel kostuum aangemeten. Neem plaats aan één van de drukbezette tafels in een verwarmde tent.

Op en top duurzaam

De omgeving van München herbergt vele ecologische centra, kloosters met biologische veeteelt en biologische bierbrouwerijen. Het is mogelijk deel te nemen aan gemeentelijke projecten die veelal duurzaam betrokken zijn bij de regionale landbouw. U maakt uw handen vies voor dankbaar werk.

Meetings in de natuur

Als u een zakelijke bijeenkomst op een passende locatie zou moeten organiseren, wat heeft u dan voor ogen? Wellicht kunnen wij u eens iets compleet anders voorstellen. Met een transfer van maximaal 1 uur brengen wij de gasten met de kabelbaan naar een berghut hoog in de Alpen. Niet alleen voor kleine groepen, maar zelfs groepen van 400 personen. Plezier gegarandeerd.

Boomstamvaren

Een hele oude Beierse traditie is het varen op houten vlotten. Vroeger bonden de houthakkers de boomstammen aan elkaar en vervoerden deze via de Isar stroomafwaarts. Tegenwoordig wordt deze traditie in ere gehouden en kunnen gasten op ludieke wijze het prachtige Beierse landschap vanaf het water bewonderen. Aan boord van het immense vlot staat een heuse bierton. Lokale muzikanten omlijsten een heerlijke barbecue aan de oevers van deze prachtige omgeving. Geniessen!

Gerelateerde berichten