Scroll Top

Gedurfd Berlijn

Berlijn is de hoofdstad stad van Duitsland en één van de 16 staten van Duitsland. Met een bevolking van 3,5 miljoen mensen is Berlijn de grootste stad van Duitsland. Gelegen aan de rivier de Spree wordt Berlijn beïnvloed door een seizoensgebonden gematigd klimaat. Hierdoor bestaat een derde van de stad uit bossen, parken, tuinen, rivieren en meren. Levensstijl en cultuur, experimenteel en traditioneel; tegenstrijdigheid is het handelsmerk van de Duitse hoofdstad. Berlijn is een hippe, trendsettende stad en staat bekend als het centrum waar design, mode, kunst, architectuur en muziek samenkomt. Zelfs de New York scène-scouts bezoeken Berlijn veelvuldig om ideeën op te doen en bij te blijven.

Berlijn E-Quadtrathlon

Wilt u de stad op een groene manier ontdekken? Probeer dan de nieuwe E-Quadrathlon. De E staat voor Electro. Ontdek de stad met behulp van e-fietsen, e-scooters, e-segways en e-auto’s. De raadsels en puzzels vliegen u bij deze milieuvriendelijke activiteit om de oren.

Lifestyle in Berlijn

Deze lifestyle metropool is een kiemcel van creatieve trends en wordt gezien als gevarieerd, jong en brutaal. Met wat zakgeld gaat u tijdens onze ”Lifestyle Trophy” op zoek naar de perfecte outfit in één van de vele hippe winkels. Onder leiding van een professionele ‘catwalk’ trainer presenteert u de outfit tijdens een korte modeshow. Hierna geniet u in één van de typische strandtenten of trendy cafés van Berlijn.

Graffiti workshop

Welkom in de kunstwereld van graffiti. De monumentale East Side Gallery heeft deze speciale culturele entiteit behouden en u vindt de kunstwerken her en der verspreid door de stad. Een kunstenaar geeft u informatie over de graffiti geschiedenis en helpt u met het creëren van uw eigen meesterwerk, zodat ook u besmet raakt met het ‘graffiti virus’.

Trabi rally

Neem het stuur over en ga per trabantje op ontdekkingstocht door Berlijn. Een geënsceneerde politiecontrole in originele Oost-Duitse politie-uniformen houdt u halverwege aan, controleert vakkundig uw auto en de inzittenden zoals in de tijden van weleer. Daarna pas mag u doorrijden naar de Westerse sectoren van de stad. U ontvangt hiervoor een heus visum.

Berlijn’s aquabus

De SOLON Aquabus C60 is een catamaran die niet vaart, maar zweeft over het water. Uitgerust met twee krachtige en efficiënte elektromotoren en op het dak hypermoderne zonnepanelen drijft deze boot geruisloos en met nul emissie. Het schip biedt plaats aan 50 passagiers en het interieur is modern en modulair.

Gerelateerde berichten