Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.
Gerelateerde berichten
Het blijft heerlijk, koken in de buitenlucht. Zo ook in het Lahemaa National Park nabij Tallinn. Verse vis met kruiden, een kampvuur en een overvloed aan lokale producten. Helpt u een handje mee?

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Vergeet de dagelijkse beslommeringen, geniet van de afwisselende landschappen en ervaar de geest van deze 100 jaar oude trein. Onderweg organiseren wij workshops, bezoeken wijngaarden en maken we fietstochten. Wij stellen thematische reizen per trein opmaat samen.

De Azoren is onderdeel van Portugal en bestaat uit negen eilanden. De groene deken van het eiland voelt als een onontdekt paradijs….

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

Portugal met als topbestemmingen: Lissabon, Porto, Madeira en de Azoren

Het Engelse woord mooring betekent letterlijk vertaald een plek om een boot aan te meren. Maar deze activiteit in Letland is toch wel wat anders. Het is een bijzondere ervaring om door wetlands te lopen op sneeuwschoenen met boards. Het is een vriendelijke manier om van de natuur te genieten en de natuur ook volledig met rust te laten. Tijdens deze fantastische wandeling worden u dingen uitgelegd over dit bijzondere natuurlandschap. En dat alles op slechts een halfuurtje afstand van Riga.

Lekker scheuren zonder flitspalen. Dat kan op de bobsleebaan van Siguida nabij Riga. Snelheden van 110 km per uur worden gemakkelijk door u gehaald onder begeleiding van een pro. Een baan met 16 bochten levert G-krachten op die een kick geven. Overigens is dit een baan met een interessant verleden. Al in de laat 19e eeuw bouwde prins Kropotkin (wie kent ’m niet) op zijn landgoed een 900 meter lange baan. Heden ten dage is Siguida de trainingslocatie voor het Letse Olympische team. De baan is gastheer voor vele (inter)nationale wedstrijden elk seizoen. Als u de baan heel houdt tenminste.

Het spirituele toevluchtsoord 4Ventos (vertaling: 4 winden) ligt in een natuurgebied 40 kilometer ten noorden van Lissabon, vlakbij het eeuwenoude stadje Mafra. Het verhaal wil dat deze stad in energetische balans is gebracht door het begraven van kristallen in en rondom het centrum. 4Ventos bestaat uit drie oude huizen in volledige harmonie met de omgeving en met respect voor de traditionele architectuur. Door in groepsverband activiteiten uit te voeren, verbindt u zich met anderen. U eet vegetarische gerechten die zijn bereid met liefde en van ongekende kwaliteit. Terug naar de basis.

Verken het prachtige Cidade Invicta met een tuktuk-rit! In dit grappige voertuig kunt u Porto op een comfortabele en leuke manier verkennen. Ontdek het prachtige historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en laat u verrassen door de vele duizelingwekkende verborgen plekjes en straatjes van deze stad. Af en toe stopt u bij het lokale café voor een lekker glaasje port en proeft u een overheerlijk kaasje van zijn buurman, de kaasboer.

The Presidential Train is een tijdcapsule, rijkelijk gedecoreerd en van de hoogste kwaliteit. Dat mag ook gezegd worden van de gastronomie aan boord: een onvergetelijke culinaire ervaring die verder reikt dan de smaakpapillen alleen. Wat een heerlijke manier om het beste van Portugal te zien en te proeven.

In Lissabon delen we met plezier de lokale kennis van onbekende restaurants, wijnbars en winkeltjes. Ver weg van de gebaande paden, proeft u de echte smaak van Portugal: een simpel broodje met geroosterd varkensvlees of een overheerlijk bereid sardientje. Als u een wijnliefhebber bent, nemen wij u met plezier mee naar het het dorpje Azeitão om de imposante wijnvelden te bezoeken. Ontdek de beroemde dessert wijn Moscatel de Setúbal, die in deze regio wordt geproduceerd. Tevens proeft u hier de goddelijke schapenkaas van Azeitão. Een waar feest voor uw smaakpapillen.

Verken het winterse Tallinn met een fatbike. Een outdoor expert leert u alles over de natuur, geschiedenis en cultuur van Estland. U trapt langs de kust van Tallinn, door het Kadriorg Park en het Kalamaja district, waar u leib brood met bier proeft op de Balti Jaama markt. Tijdens de tour zullen er diverse ‘opwarmstops’ worden gemaakt, zodat u niet als een ijsklontje eindigt. Met warme kleding is dit een relaxte tocht. IJs en sneeuw mogen geen redenen zijn deze geweldige trip niet te ondernemen! Als beloning boeken wij na afloop een heerlijke spa behandeling inclusief massage in uw hotel.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.