Voor velen betekent Afrika grote open ruimtes, ongelooflijke dieren in het wild en de mogelijkheid om niet alleen dicht bij de natuur te komen, maar ook bij de gemeenschappen die in en naast safarireservaten leven. Dieren blijven de voor de hand liggende trekpleister, maar voor velen zijn de ervaring van het zijn in een ongerepte omgeving en het leren over de geschiedenis en de lokale cultuur ook belangrijke contactpunten.
Duurzaam slapen in Safarilodges
Succesvolle eigenaren van safarilodges omarmen het milieu en de mensen die zowel in de lodges als in de omgeving werken. Er is een toegenomen bewustzijn van het belang van “licht betreden” en het is hartverwarmend om de positieve impact van zoveel lodges te zien. Ze spelen een belangrijke rol bij het behoud, van het uitroeien van uitheemse planten en het herintroduceren en beschermen van dieren in het wild tot het bieden van werkgelegenheid aan vaak minder bedeelde plattelandsgemeenschappen. Safari’s kunnen duur lijken, maar ze zijn echt waar voor je geld als je rekening houdt met de kosten van het bouwen van een lodge in een afgelegen gebied en de inspanning die nodig is om alles te onderhouden, van hekken, onderhoud aan wegen en voertuigen tot anti-stroperij-eenheden en nog veel meer. meer. Onthoud dat de meeste lodges alle maaltijden, safaritochten en zelfs drankjes bevatten.
Geweldig Grootbos
Grootbos buiten Kaapstad is zo duurzaam als maar kan. Gelegen op 3500 hectare met 1000 jaar oude Milkwood-bossen en de thuisbasis van meer dan 900 plantensoorten, waarvan er 100 in gevaar zijn en zeven zijn ontdekt die totaal nieuw zijn voor de wetenschap. Bij Grootbos draait alles om positieve impact, zoals blijkt uit de plaatselijke tuinbouw- en levensvaardigheidsschool. Veel van de verse producten die in het prachtige restaurant worden geserveerd, worden ter plaatse verbouwd of zijn afkomstig van duurzame leveranciers in de buurt die door Grootbos worden begeleid. Hun afvalbeheer is van wereldklasse en men kan een Progressive Tourism Tour volgen die deze en vele andere duurzame initiatieven in Grootbos belicht. Gelegen waar de Atlantische Oceaan en de Indische Ocreans elkaar ontmoeten, biedt deze “Serengeti van de zee” milieuvriendelijke mariene activiteiten, waaronder ethisch walvissen spotten in het seizoen en het hele jaar door duiken in kooien met haaien onder begeleiding van een mariene bioloog.