Scroll Top

Rondje Dubrovnik

Dubrovnik is gelegen aan de Adriatische Zee kust van Kroatië en telt slechts een half miljoen inwoners. Het is één van de meest prominente en beroemde toeristische bestemmingen aan de Adriatische Zee, met een natuurlijke zeehaven en het prachtige centrum van Dubrovnik-Neretva. De stad heeft een rijk verleden en groot cultureel erfgoed. Dubrovnik behoord tot de tien best bewaarde, middeleeuwse ommuurde steden in de wereld. De zomers zijn heet en de winters zijn zeer mild. 

Karaka, een 16e eeuws schip

U krijgt de kans om op een echt middeleeuws galjoen door Dubrovnik te varen. Het schip is een exacte replica uit de 16e eeuw, Karaka genaamd. Het traditionele houten vaartuig heeft prachtige ornamenten. Aan boord speelt een lokale Dalmatische band en u kunt diverse lokale zelfgemaakte culinaire producten proeven. Om de avond perfect af te sluiten zal het traditionele “Klapa” koor oorstrelende liedjes voor u zingen.

Trekt u zich wat aan van de traditie 

In één van de dorpen van de Konavlje vallei wordt u zult als gast onthaald. U krijgt een workshop zijde-schilderen van een bekende Kroatische, academische schilder. Met materialen zoals papier, lijm, linten stof, strikken en kranten gaat u aan de slag. Het draait allemaal om creativiteit! Zodra de kostuums klaar zijn, kiest u een man en vrouw uit het publiek om uw creaties te tonen.

De geschiedenis herhaalt zich

Dubrovnik biedt een grote verscheidenheid aan culturen en erfgoed van het Byzantijnse Rijk tot aan de kruistochten van de Venetianen en de Habsburgers. De stad is rijk aan culturele en historische monumenten en staat vermeld op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Deze dag vol culturele en architectonische ervaringen wordt afgesloten met een romantisch galadiner op het terras van de Revelin fort. U heeft fabelachtig uitzicht op de daken van de oude stad en de smalle middeleeuwse straatjes.

Als een vis in het water

Vroeg in de ochtend staat u op om de lokale vissers te helpen op hun traditionele vissersboten. U assisteert onder andere met het spreiden van de netten en u vangt uw eigen verse vis. Bij terugkomst in de haven leert u van een lokale chef-kok hoe de gevangen vissen te bereiden.

Water en wielen

Ondek de prachtige zandstranden en het kristalheldere water van de Elaphites eilanden, ten noordwesten van Dubrovnik. Een perfecte plek om te ontspannen, lekker te zwemmen of te snorkelen. Met een 4×4 rijdt u het Konavlje Gebergte in, langs vele traditionele dorpjes en met prachtig uitzicht over de Konavlje velden.

Gerelateerde berichten