Scroll Top

Beeldschoon Budva

Combineer prachtige Kroatische stranden, Zwitserse bergtoppen, diepe canyons van Colorado en oude Griekse stadjes met het heerlijke mediterrane weer, dat is Montenegro! De charmante oude ommuurde binnenstad van de badplaats Budva wordt omringd door een prachtige kustlijn. In de zomer hangt er een heerlijke geur van wilde kruiden in deze populaire havenstad. De spannende en levendige combinatie van natuur en cultuur biedt eindeloze reis mogelijkheden. Het klimaat wordt gekenmerkt door zachte winters en aangenaam warme zomers. 

Piraterij in Kotor

De mooie kustplaats Kotor is omringd door een indrukwekkend en goed bewaard gebleven stadsmuur, gebouwd door de Venetianen. Het stadscentrum staat vermeld op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Het is uw taak om de verborgen schat van Pirate Island te vinden. Kotor is een must voor iedereen die dol is op romantiek, architectuur en geschiedenis.

Daar aan de kust

De kust van Montenegro wordt gekenmerkt door 73 kilometer kleurrijke zand-en kiezelstranden. De rit van Kotor naar Sveti Stefan is één van de meest sprookjesachtige ritten ter wereld. Of cruise langs de kust van Montenegro naar de geweldige stad Kotor en leg aan in één van de vele prachtige baaitjes waar u geniet van een barbecue en verschillende wateractiviteiten. U kunt ook deelnemen aan een zeil regatta met aansluitend een picknick op een afgelegen strand. Mogelijkheden in overvloed.

Iedereen houdt van Skadar

Dit grootste meer van het Balkan schiereiland, thuisbasis voor pelikanen in Europa, ligt op de grens tussen Montenegro en Albanië. Skadar is het grootste Europese vogelreservaat en één van de laatste zoet water moerassen aan de Middellandse Zee. Geniet van adembenemend natuurschoon, oude vissersdorpjes, middeleeuwse stadjes, forten, oude kloosters en vele kleine eilandjes.

Raften op de traan van Europa

De Tara, bekend als de ‘Traan van Europa’ is een 144 km lange rivier die door Montenegro, Bosnië en Herzegovina stroomt. De Tara snijdt door de Tarakloof, na de Grand Canyon de grootste kloof van de wereld. De kloof is 78 km lang en het diepste punt is 1300 meter. Ga mee de rivier op met traditionele houten vlotten of rubber boten. Een opwindend avontuur!

Eco en etno

Montenegro is een fascinerend land met een ecologie en etnologie die u niet onberoerd zal laten. Er bestaan nog vele etnische dorpen, met behoud van veel cultureel erfgoed en tradities, die zich als juweeltjes in de ongerepte natuur schuilhouden. In deze rustige omgeving kunt u genieten van de lokale gastvrijheid en proeven van de verschillende traditionele gerechten. U kunt hier wandelen, paardrijden, fietsen en vissen. Daarnaast zijn er rivier excursies en jeep safari’s die wij op maat kunnen aanbieden.

Gerelateerde berichten