Scroll Top

Hemels Zagreb

Zagreb is een artistieke en moderne stad met architectonische hoogstandjes. Hier wordt de mediterrane levensstijl gecombineerd met Balkan tradities en gezelligheid op straat. Wandel door Maksimir Park, de eerste openbare promenade in Zuidoost-Europa. Ideaal voor fietsers en joggers. Bezoek het Jarun-meer in het centrum, waar u overdag heerlijk kunt ontspannen en ’s avonds kunt feesten. Vooral in de zomer, wanneer het heldere water verkoeling biedt, kunt u hier zwemmen, windsurfen of kanoën. Met zijn festivals, concerten en evenementen is Zagreb één van de meest levendige en interessante steden in de Balkan. De zomers zijn droog en warm en de winters vrij koud.


Een sprong naar de kust

De Kvarner baai staat bekend om haar gastvrijheid, zon, frisse (zee)lucht, rotsachtige kustlandschap en overvloed aan groene parken. Bezoek hier het mooie aquarium met Adriatische flora, fauna en tropische vissen. De keuken in Crikvenica is gebaseerd op verse vis, gevangen uit de lokale baai. Hier geniet u van een culinaire ervaring.

Hemels wonder van de natuur

Niet ver van Zagreb ligt Plitvice National Park. Hier vindt u de mooiste watervallen ter wereld en maar liefst zestien meren. Het park staat vermeld als één van de eerste natuurlijke sites op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een elektrische ‘groene’ boot vaart u van de ene naar de andere kant en u maakt een adembenemende wandeling over de avontuurlijke paden die naar de meren leiden. Plitvice is het oudste park in Zuidoost-Europa en het grootste nationale park in Kroatië. Prachtig!

Adrenaline-rush

Op slechts twee uur rijden van Zagreb bevindt zich het authentieke dorpje Zrmanja Village, vernoemd naar de gelijknamige rivier. Op deze rivier kunt u raften, kanoën en kajakken. Het groen van de rivier is adembenemend. Er zijn enorme rotswanden, spannende stroomversnellingen en een 13 meter verbazingwekkende waterval. Spectaculair!

Een vleugje wilde westen

Met een quad rijdt u off-road door het hart van Zumberak over onverharde wegen, door diep, modderig, water en over steile hellingen. Na deze spannende rit geniet u van een welverdiend drankje in het lokale dorpscafé van een heus eco-dorp. Een dag in ongerepte natuur met de warme en gezellige sfeer van traditionele Kroatische bewoners.

Culturele rit

Een alternatieve manier om gezellige pleintjes, architecturale meesterwerken en  mooie parken van de stad te zien is een rit met de ‘Party Tram’. De tram, gebouwd in 1923, is een waar mobiel privé-feestje door de stad. Aan het eind van de rit stapt u over op de kortste kabelbaan ter wereld. Dit transportmiddel vervoert al sinds jaar en dag de inwoners tussen de ‘hoge’ en de ‘lage’ gedeeltes van de stad.

Gerelateerde berichten