Scroll Top

Geliefd Ljubljana

Wist u dat Ljubljana ‘geliefd’ betekent? Dat kan ook niet anders! Ljubljana is het politieke en culture hart van de Sloveense natie. Het is de stad waar oud en nieuw elkaar ontmoeten; een metropool met een dorps en vriendelijke karakter. Vanwege de gunstige geografische centrale positie in Europa, was het is een ontmoetingsplaats voor handelaars en vredebrengers. De overwinnaars van de Napoleontische oorlogen kozen deze stad uit voor het Heilige Alliantie congres in 1821, wat tot op de dag van vandaag nog invloed heeft op de Europese politiek. De prachtige oude binnenstad herbergt veel hippe restaurants en bars. Slovenië kent warme zomers en koude winters.

Ter land, ter zee en in de lucht

Wat is er mooier dan in het prachtige ochtendgloren een panoramische vlucht te maken over Ljubljana en haar omgeving? Een uniek avontuur en een memorabele manier om de stad te ontdekken. Er ligt een boot te wachten om u terug naar de stad te brengen. Aan boord krijgt u een biologisch ontbijt geserveerd met typisch Sloveense produkten zoals yoghurt, marmelade, verschillende vlees- en kaassoorten met heerlijke smeerseltjes.

Grote grot

Op minder dan een uur rijden van Ljubljana liggen de bekende Postojna grotten. Dit zijn de langste grotten ter wereld met meer dan 5 kilometer karstgrottenstelsel, waar zelfs een treintje door heen loopt. In een overall met lampje op het hoofd, treedt u in de voetstappen van de eerste ontdekkers van deze grotten. Dit alles onder begeleiding van een deskundig speleoloog.

Proef Slovenië in huize Jezersek

Onder het toeziend oog van een masterchef leert u in Huize Jezersek typisch Sloveense gerechten maken. Brood uit een steenoven, de beste Carniola worst, de zoetste vijgen jam gemaakt van rijpe pruimen en Istrische vijgen. U proeft een hemelse walnoot likeur om het gastronomische feest mee af te toppen. Alle gerechten zullen met heerlijke lokale Sloveense wijnen worden geserveerd.

Vlotjes de Socariver af

Door de Soca Vallei stroomt één van de mooiste rivieren van Europa, de Soca. Het lichtblauwe water gutst door prachtige leistenen rotsen, dichtbegroeide bossen, uitgestrekte weilanden vol wilde bloemen en schilderachtige dorpjes. De Soca rivier, die zelfs Ernst Hemmingway heeft betoverd, is door haar veelzijdige routes en adembenemende omgeving één van de beste rivieren in Europa om te raften.

Trek de stoute skischoenen aan in Kranjska Gora

Op maar één uur rijden van Ljubljana ligt het prachtige wintersport gebied Kransjka Gora. Er is een diversiteit aan goede kwaliteit skipistes voor beginners alsmede gevorderden skiërs. Tevens kunt u snowboarden, sleeën en langlaufen met competitie elementen. ’s Avonds geniet u in het Igloo village van Eskimo-shot’s in een ijsglas en een open barbecue. Met op de achtergrond de klanken van opzwepende muziek door een bekende DJ.

Gerelateerde berichten