Scroll Top

Heleboel Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en staat bekend als Parel van de Donau. De klassieke stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Echter, het is een eigentijdse metropool met de charme uit monarchistische tijden. Er is een enorm gastronomisch aanbod. Van zowel de moderne, alsmede de traditionele keuken. Boedapest heeft veel te bieden; klassieke musea, kunst galerieën, een bruisend nachtleven en u kunt er heerlijk winkelen. Natuurlijk staat deze stad tevens bekend om haar vele fantastische thermale baden zoals Gellert, Szechenyi en Rudas. En wat zijn Hongaren toch gastvrij! De beste periode om Boedapest te bezoeken is van maart tot oktober. 

Elkaar uitvinden

U volgt de (wandel)gangen van de bekende Hongaarse uitvinders. Zij, die de wereld hebben veranderd met bekende werken zoals een verrekijker, vitamine C en uiteraard de kubus van Rubick. U zult op speelse wijze de stad, gelegen aan beide kanten van de Donau, leren kennen. De hulp van de lokale bevolking zal hierbij moeten worden ingeroepen.

Keukenrol

In een authentiek Hongaars restaurant in Buda leert u traditionele gerechten maken zoals goulash en fatanyeros. Bij aankomst krijgt u een welkomstdrankje en wat kleine hapjes om uw smaak te activeren. Onder toeziend oog van een professionele kok zal dan het koken beginnen. Hierna wisselt u gerechten uit. Eet smakelijk!

Bij de konijnen af

Deze avontuurlijke zoektocht vindt plaats op Margaret Island, ook wel bekend als Rabbit Island (vanwege haar vele konijnen kolonies). Per Bringo Hinto, dit is een soort auto waarbij u met 2 of 4 personen moet fietsen om vooruit te komen, racet u over het eiland. Er is een prachtig rosarium en een groot zwembad complex. Daarnaast zijn er ruïnes te bewonderen van een oud Dominicaans nonnenklooster en een authentieke watertoren welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Trabant Rally

Deze plastic doos op vier wielen is nog een typische relikwie uit de communistische tijd. Laat zien dat u de capaciteiten van een racer heeft. Op weg door de Poesta ontmoet u typisch Hongaarse Huzaren en de Betyars (sociale bandieten) die u zullen uitdagen voor een robbertje vechten. Wees voorzichtig, deze mensen staan bekend om hun moed en strijdvaardigheid.

Crimineel Sissi-avontuur

Uw gala diner vindt plaats in het gerenoveerde kasteel waar keizerin Sissi heeft gewoond. Om daar te komen nemen we eerst de klassieke Orient Express trein. Aan boord belandt u in een heus misdaad verhaal. Bij aankomst op het Gödöllő treinstation wordt u opgewacht door Hongaarse Huzaren, die u de geheime gangen en kamers van het kasteel laten zien. In de gerestaureerde paardenstallen wacht een geweldig klassieke diner, omlijst met entertainment uit de Monarchistische periode.

Gerelateerde berichten