Scroll Top

Prestigieus Praag

Praag is de hoofdstad van de Tsjechische Republiek en staat bekend om haar prachtige architectuur en rijke cultuur van meer dan 1100 jaar oud. Het is desondanks een moderne stad en voor Centraal Europa het centrum voor politiek, cultuur en economie. Sinds de fluwelen revolutie hebben er een aantal belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden. Alle grote internationale hotelketens zijn hier nu vertegenwoordigd. Men kan hier traditioneel Oostenrijks-Hongaars eten, maar er zijn ook Michelin sterren restaurants. Het service niveau is hoog en men heeft aandacht voor detail. Alleen het bier is nog traditioneel bewaard gebleven en smaakt nog even lekker als vroeger! Praag kent een overgangsklimaat gedurende alle seizoenen, met een verscheidenheid aan kleuren. Er zijn warme, droge zomers en koude, maar mooie winters.

Praag met sterren

Hollywood maakt vaak gebruik van de stad Praag als filmlokatie zoals James Bond Casino Royal, Mission Impossible en Amadeus. Volg de voetsporen van deze films en hun sets. Los een nieuw James Bond mysterie op wanneer u door de straten van Praag struint en gebruik maakt van verschillende technologieën als tablets, verrekijkers, smart phones en meer.

Historische tramrit

U mag de exclusieve historische tramrit niet missen! De trams stammen vanuit de tijd van de eerste Republiek (van 1918 tot 1930) en zijn prachtig gerestaureerd. Wij huren deze privé af zodat u Praag op ludieke wijze kunt verkennen. Aan boord wordt u vergezeld door een accordeonist en wordt er een traditioneel Tsjechisch likeurtje, de Becherovka, geserveerd.

Proeven in Praag

Geniet in één van de vele Michelin-sterren restaurants zoals Alcron in het Radisson Blu Hotel of dineer in de moderne Azië club Sasazo. Neem een kijkje in de keuken van de chef-kok bij de Chef’s Parade Keuken of bottel uw eigen bier bij de microbrouwerij U Medvidku. Er zijn vele mogelijkheden om te genieten van de culinaire hoogstandjes die de Tsjechische hoofdstad te bieden heeft.

Ice Ice Baby

Kom en creëer uw eigen ijs beeldhouwwerk in Praag. Laat u inspireren door de stad met haar historische kenmerken en magistrale architectuur. Na de barokbeelden op de Charles-brug te hebben bewonderd, staat op een privé terras een ijsblok voor u klaar om bewerkt te worden. U ontvangt speciaal gereedschap, een veiligheidsbril en handschoenen, zodat u aan de slag kunt gaan met het ontwerpen, snijden en polijsten van het kolossale ding. Na afloop ontvangt u een welverdiende shot van Becherovka likeur, geserveerd in een ‘groen’ wegwerpglas van ijs. Proost!

Uitvoerend producent … U!

Stel uw eigen film crew samen met al het bijbehorende materiaal zoals videocamera, microfoon, muziek en licht. Schrijf uw eigen script en film uw eigen clip op locatie. Hoe leuk is dat?

Gerelateerde berichten