Scroll Top

Niet getreurd in Wenen

Wenen, ook wel Europa’s culturele hoofdstad genoemd, is een metropool met een unieke charme en flair. Wandel door de smalle, middeleeuwse straatjes en over Koninklijke pleinen. Bezoek het Paleis Schönbrunn en het Keizerlijk Hofburg Paleis. Volg de voetstappen van Keizerin Sissi en Keizer Franz Joseph. Bewonder de majestueuze architectuur in de Ringstraat. Wenen, bekend als kunst en cultuurstad wordt al sinds eeuwen geassocieerd met muziek vanwege het feit dat het de woonplaats was van Mozart, Beethoven, Schubert en Johan Strauss. Deze geweldige nalatenschap is vandaag de dag zorgvuldig bewaard gebleven. Het Weens Philharmonisch Orkest en de Weense Mannenkoor zijn wereldberoemd en trekken volle zalen.

Neem uw eigen cd op

Na het bezoek aan het Huis van de Muziek waar u geinspireerd raakt door de muzikale geschiedenis van Wenen, krijgt u de gelegenheid uw eigen CD op te nemen! U kiest een beroemd lied uit (een modern popliedje of een beroemde klassieke melodie) en bedenkt uw eigen tekst. Een professionele producer zal uw geweldige optreden filmen en dit voor u op CD opnemen.

Segway tour in Wenen

Per Segway ontdekt u het centrum van wenen op een opwindende en fascinerende wijze! Door alleen uw lichaamsgewicht te verplaatsen glijdt u zonder enige inspanning door de straten. Tegelijkertijd zult u genieten van alle prachtige hoogtepunten die Wenen te bieden heeft.

Keizerlijke treinreis

Meer dan een eeuw geleden was het reizen per luxe stoomtrein door het idyllische landschap en eeuwenoude Europese steden maar voor een beperkt aantal mensen toegankelijk. Geïnitieerd door de adel in Europa leidde dit tot een verbazingwekkend paleis op wielen. De Keizerlijke trein van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Een eeuw na de bouw van de originele trein, zorgt een team van treinliefhebbers voor dit stuk nostalgie.

Men je eigen paard

Nadat paardenkoetsen meer en meer als taxi’s fungeerden, werden deze oneindig populair in de Prater hoofdstraat in Wenen. Daarom werd op 10 april 1874 de ”Weense Paarden Race Vereniging” opgericht. Tot op de dag vandaag is het mogelijk om zelf deel te nemen aan deze exclusieve paardenrennen. U zult de stallen bezoeken en kennis maken met de jockeys. En u heeft de mogelijkheid zelf met de jockey mee te rijden.

Keizerlijk vorkje prikken

Tussen de gangen van de maaltijden door zult u geëntertaind worden door verschillende muzikale acts: een ‘kleine Mozart’ speelt een pianostuk en een sopraan zangeres zingt een beroemde opera. De ceremoniemeester kondigt de verschillende gerechten en voorstellingen aan. Na het diner zal de Weense Wals niet ontbreken!

Gerelateerde berichten