Scroll Top

Tof Tirana

De verrassende bestemming Tirana maakt op dit moment een ongekende culturele en economische groei door. Het moderne flamboyante stadsleven laat zich aangenaam combineren met de rijke historie zoals te zien in de wijk “Blloku”. Aangezien Albanië lange tijd potdicht zat vanwege het communistische bewind, verwelkomt het u nu met open armen en een ongekende hartelijkheid. Rondom Tirana kan genoten worden van het sprookjesachtige landschap. De authentieke keuken kent invloeden uit Italië, Turkije en Griekenland. Verse lokale producten, regionale bierbrouwers en een overvloed aan wijngaarden geven kleur aan de gastronomie. Inmiddels kent Tirana diverse tophotels waar u heerlijk kunt verblijven tegen aangename prijzen. Het klimaat is in het voor- en najaar aangenaam, in de zomer is het warm. De winter is mild.

Slow food in rap tempo

U neemt plaats achter het stuur van een 4×4 voor een drie uur durende tocht naar het bergdorp Fishte. De reis is het meer dan waard, want een heerlijke lunch staat op u te wachten in een bekend slow food restaurant. Daarna toogt u naar een naastgelegen dorp voor een overheerlijke wijnproeverij. Wijs van tevoren de BOB voor de terugweg aan.

Nooit meer naar huis

De wijk “Blloku” is een belevenis. Ooit opgezet als een gesloten bolwerk voor de elite van de Communistische Partij, nu een wijk met allure en het centrum van Tirana voor boetiekshops, hippe restaurants en fijne clubs. We laten u het beste van Blloku zien: drie trendy locaties waar een drankje voor u klaarstaat. En de voeten van de vloer graag.

Zo doen we dat hier

In de middag verblijven wij in de ongerepte natuur van Albanië waar u we twee authentieke gerechten klaarmaken: lam op het spit en Byrek: een traditioneel deeggerecht dat gemaakt wordt in landen die ooit hebben behoord tot het Ottomaanse rijk. Wie pakt het mes en snijdt het vlees?

Staan op het water

Lake Farka ligt op een steenworp afstand van Tirana. Op het meer staan paddles klaar van bijzonder formaat. Er wordt van tevoren uitgelegd hoe u zich staande kan houden op deze drijvende beesten waar maximaal acht personen op kunnen. Verdeel de teams op een slimme wijze en geniet van een 2-3 uur durende tocht in een prachtige omgeving, met de nodige tussenstops.

Kameraden

In bar “Komiteti” dient de communistische sfeer zich in volle glorie aan. Dit decor vormt de basis voor het proeven van Raki. Er staan maar liefst twintig soorten op de fles. Wij raden maximaal vijf aan, anders kunnen wij uw helderheid van geest niet langer garanderen.

Gerelateerde berichten