Scroll Top

Stijlvol Zürich

Grüezi is de typische Zwitserse welkomstgroet in Zürich, een internationale metropool met vele unieke facetten. Deze levendige stad is het economische en culturele centrum van Zwitserland met een charmant, vriendelijk groen landschap aan de voeten. Zürich kent een fascinerende geschiedenis, vol met revolutionaire reformisten, filosofen en geleerden. Deze dateert uit de Neolithische beschaving, opgegraven op het kleine eiland in het midden van de Limmat Rivier. Haar bruisende imago en gekoesterde tradities maakt Zürich tot één van de meest geliefde steden in Zwitserland. Zürich biedt het gehele jaar door fijne in-en outdoor activiteiten. Terwijl de periode mei tot en met oktober de warme en aangename maanden zijn om de stad te bezoeken, biedt het van november tot april gezellige sneeuw activiteiten.

Psst .. verhalen over de oude stad

Een intrigerende wandeltocht door de Oude Stad is een tocht vol ontdekkingen. Ervaar het heden en verleden van Zurich door de diverse gebouwen, verhalen en anekdotes. Ontdek waarom Einstein, Lenin en Pestalozzi met groot plezier in Zürich hebben geleefd. Laat u fascineren door de rijke historie die de internationale faam van de stad illustreren.

De mooiste berg van Zürich

Uetliberg is Zurich’s eigen berg waar u een geweldig uitzicht over de stad, het meer en  de toppen van de Alpen heeft. De berg ligt op 2.850 meter boven de zeespiegel en torent hoog boven de daken van Zürich uit. In de winter zijn de wandelpaden naar de top omgezet in loipes. Eenmaal boven kunt u genieten van een traditionele kaasfondue. In de zomer is er genoeg te ontdekken op de goed gemarkeerde wandel- en mountainbike routes.

Gek op chocolade

Tijdens een fascinerende rondleiding door trendy Zürich-West, ziet u traditionele huizen, de universiteitswijk en het historische Limmatquai in de oude binnenstad van Zürich. Daarna is er gelegenheid de beste Zwitserse chocolade te proeven bij de wereldberoemde Lindt & Sprüngli chocoladefabriek.

De top van Europa

Een reis met een tandradbaan brengt u van de Kleine Scheidegg door een sprookjesachtige landschap naar de Jungfraujoch, de hoogste top van Europa. Deze berg staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en ligt op meer dan 11.500 meter boven de zeespiegel. Geniet van het adembenemende uitzicht en de wereldberoemde panorama van de Eiger, Mönch en Jungfrau pieken. Aangekomen op de top ervaart u een fascinerende wereld van ijs, sneeuw en rotsen.

Heidiland bestaat!

Ervaar de ongelooflijke diversiteit van Zwitserland en het fascinerende Heidiland gebied. De wereld van Heidi is niet alleen een boek voor kinderen; het bestaat echt! Na een interactieve rondleiding door het centrum van Zürich, wandelt u langs de kustlijn van het meer van Zürich naar Rapperswil, een schilderachtige oude stad met een prachtige middeleeuws kasteel. De prachtige tocht eindigt in Toggenburg en Vaduz in het Vorstendom Liechtenstein, allen locaties uit het verhaal van Heidi.

Gerelateerde berichten