Scroll Top

Groots Genève


Genève is de op twee na grootste stad van Zwitserland met een kosmopolitische uitstraling in een unieke omgeving. Elke bezoeker wordt overdonderd door haar schoonheid. Genève is de thuisbasis van het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties en het Rode Kruis. Dankzij een rijk verleden, een prachtige natuurlijke omgeving en een uitstekend assortiment van fijne eetgelegenheden is deze stad een grote speler op de internationale reismarkt. Genève biedt zowel in de zomer alsmede de winter actieve in- en outdoor activiteiten. De maanden mei tot oktober zijn warm en aangenaam voor een bezoek aan de stad en november tot april is een uitgelezen periode voor fijne sneeuw activiteiten. 

Schatten in de oude stad

Ontdek de oude binnenstad van Genève, met de grote Sint Peter kathedraal, een centrum van de Reformatie. Verken de smalle straatjes met hun schaduwrijke terrassen, thuisbasis van tal van schatten uit de geschiedenis van Genève, te voet of per segway. Bezoek de Mur de la Reformation, een monument voor de mensen die het calvinisme in Genève hebben geintroduceerd.

Wandelen door de wijngaard

Ontdek het prachtige landschap van Genève door middel van verschillende fascinerende routes met speciale thema’s: wijnbouw, natuur en lokale producten. Alle wijngaarden lopen kruislings door Genève. Deze stad en haar omgeving is de op twee na grootste wijnproducent van Zwitserland. De verscheidene routes zijn onderweg voorzien van informatieborden die de druivensoorten van Genève aan u uitleggen. Wijn wijzer!

Neem de tijd!

Met de zogenaamde Geneva Watch Tour ondergaat u de rijke geschiedenis van het horloges maken. Deze industrie kenmerkt de stad en openbaart zich door een honderdtal boetiekjes en een tiental monumenten.

Vliegen als een vogel

Maak de grote sprong: u stijgt op in Frankrijk en landt in Zwitserland! U vertrekt naar de berg Salève voor een tandemvlucht met een ervaren paraglider. Vanuit de lucht kunt u Genève bewonderen met haar prachtige meer en de Alpen. Wees gerust, u zit vast aan een professionele piloot die u graag de mooiste plekjes laat zien. Geniet van de verbluffende schoonheid van de stad onder u.

Cruise & relax 

Vaar mee over de wateren en cruise van Genève naar Lausanne. De perfecte ontspanning voor een paar uur of een hele dag. Weg van alles en midden in het hart van al het natuurschoon. U maakt een oversteek naar het mooie, middeleeuwse stadje Yvoire aan de Franse kant van het meer waar u kunt uitstappen.

Gerelateerde berichten