Scroll Top

Olé San José

San José, hoofdstad van Costa Rica, met haar drukke verkeer en onmiskenbare betonstructuren heeft zoveel te bieden. Chepe (de lokale koosnaam van de stad) is zeer de moeite waard nader te verkennen. Ontdek de charmes van de historische wijk Barrio Escalante, waar koloniale herenhuizen zijn omgetoverd tot fraaie kunstgaleries. Hier vindt u de mooiste restaurants en barszoals Kukara Makara. Of bezoek één van de vele musea die goud of jade tentoonstellen. Neem ook een kijkje in de Mercado Central, een grote markthal waar tevens goed gegeten kan worden. De vele tico’s verkopen hier hun lokale etenswaren met een overweldigend enthousiasme. De beste reisperiode is van december tot en met mei, met de minste kans op regen.

Schildpaddorp

Het Amazone gebied van Costa Rica is alleen per boot of per vliegtuig bereikbaar. Meer dan 300 vogelsoorten en 60 soorten zoogdieren voelen zich hier thuis. Het dorp Tortugero is gelegen aan de rand van het gelijknamig nationaal park, hetgeen ´schildpaddorp´ betekent. De stranden van Tortuguero zijn belangrijke nestplekken voor met uitsterven bedreigde zeeschildpadden. Als afsluiter van de dag kunt u uw verhalen kwijt tijdens een exclusief diner op een drijvend restaurant nabij het dorp.

Voor sportievelingen en lekkerbekken

Dertig kilometer van de Nicaraguaanse grens ligt Puerto Viejo de Sarapiqui, een laaglandregenwoud, fijn om in te wandelen of paard te rijden. Voor wie dit niet spannend genoeg vindt, ga raften op de Sarapiqui rivier en geniet van de flora & fauna van dit prachtige gebied. Voor de lekkerbekken onder ons, dit gebied is the place to be voor chocolade toers vanwege de vele cacaoteelt, een echte must-do.

Dansen op de vulkaan 

La Fortuna is een stadje aan de voet van de vulkaan Arenal en ligt in het beschermde Parque Nacional Volcan Arenal. Nergens in Costa Rica is zoveel te beleven als hier: peddelen in het meer van Arenal, paardrijden, vissen en tokkelen. Breng een bezoek aan de waterval van La Fortuna of wandel door het tropisch regenwoud naar de Arenal vulkaan.

National Geographic is er gek op 

Het nationale park Corcovado is gelegen in het zuidwesten van het land. National Geographic noemt het ‘biologisch gezien de meest intense plaats op aarde’. Tijdens de geweldige wandeltochten wordt u begeleid door professionele gidsen die u alles vertellen over het gebied en diens inwoners. En tijdens spectaculaire nachtwandelingen ziet u nachtactieve dieren aan het werk. Een ultieme jungle ervaring.

Voor de vogelaars onder ons 

Savegra ligt op bijna 3000 meter boven zeeniveau en is een belangrijke bestemmingen voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelaars. U wordt begeleid door een natuurspecialist die uitleg geeft over de flora en fauna van dit nevelwoud. Met hopelijk het ´spotten´ van de quetzal, de nationale heilige vogel, als hoogtepunt.

Gerelateerde berichten