Scroll Top

Groots Guadalajara

Guadalajara ligt in de staat Jalisco, een uur rijden van Mexico Stad. Het is de meest traditionele staat in het land, bakermat van Mexicaanse iconen als de Tequila, de Mariachi (Mexicaans straat orkest) en de Charrería (Mexicaanse rodeo). Deze geweldige stad bestaat sinds 1542 en kent een rijke cultuur en geschiedenis. Traditie en modern komen hier samen. Het hele jaar door is het lenteachtig weer. Er zijn veel monumenten en charmante straatjes vol met prachtige koloniale architectuur. De inwoners zijn erg vriendelijk en zorgen voor een warm onthaal. Een bezoek aan Jalisco en Guadalajara is een onvergetelijke ervaring die al uw zintuigen zal prikkelen.

Hot, hot, hot

Mexico staat internationaal bekend vanwege haar kruidige ​​en overheerlijke gastronomie. De restaurants in Guadalajara behoren tot de beste van de wereld. U leert over het meervoudig gebruik van maïs en de grote verscheidenheid aan chilipepers. Een bezoek aan Jalisco is niet compleet zonder het proeven van de prachtige pozole, birria en de traditionele tortas ahogadas.

Paard en wagen 

Geniet van de majestueuze koloniale architectuur wanneer u met paard en wagen langs de World Heritage Building, de kathedraal en het Degollado theater rijdt. Ondertussen hoort u alles over de geschiedenis en vele legendes van de stad. Daarna bezoekt u in de binnenstad voor een heerlijke lunch een traditionele cantina met meer dan 100 jaar geschiedenis. Maak kennis met de lokale bevolking die u graag hun lokaal gebrouwen drankjes laten proeven.

Mexicaanse keramiek 

De districten Tonala en Tlaquepaque, op slechts twintig minuten van het centrum, zijn de bakermat van de Mexicaanse keramiek. Unieke plekken waar het autoluw is met volop leuke winkeltjes en galeries. Ook vindt u hier traditionele Mexicaanse restaurants met heerlijke Tequila en live Mariachi muziek. Neem deel aan een workshop met Paco Padilla, een erkende ambachtelijke muzikant, die u de techniek van het pottenbakken leert terwijl hij muziek maakt.

Tequila spoort 

In Guadalajara stapt u aan boord van de trein en rijdt u door het indrukwekkende agave landschap met vele tequila proeverijen. Jose Cuervo en Herradura zijn distilleerderijen waar u het destillatieproces van de nationale iconische drank mag aanschouwen. Geniet van het unieke, blauwe agave landschap, een world heritage site.

Uniek onderkomen 

Haciënda’s zijn landgoederen van weleer die de tand des tijds hebben weerstaan​​. Ze zijn stuk voor stuk verschillend. U zult de cultuur en tradities van de inwoners ervaren, de meest authentieke Mexicaanse gerechten proeven en luisteren naar legendes, mythen en fantasieën. Waan u terug in de tijd.

Gerelateerde berichten