Scroll Top

Michelle op workation in Argentinië

Argentinië

Op 20 februari 2023 was het dan eindelijk zover. Mijn lang verwachte workation naar Argentinië. Samen met mijn gigantische backpack en laptop ging ik op pad, en eerlijk, wat een geweldige ervaring en reis is het geweest!!

Op een gekke manier heeft Zuid-Amerika al een aantrekkingskracht op mij gehad. Waarom vraag je? Ik kan er mijn vinger niet zo op leggen, maar ik denk dat het te maken heeft met de warme cultuur zowel als het klimaat en het eten ☀️.

In samenwerking met AirEuropa heb ik de vluchten geboekt met 1 overstap. Van Amsterdam naar Madrid en Madrid naar Buenos Aires. De vluchten sloten goed aan met elkaar en een dik pluspunt; je koffer hoef je tussendoor niet op te halen en weer in te checken. Erg fijn! De crew was erg attent en deden er dan ook alles aan om mijn vlucht aangenaam te maken. Zittende in eerste klas met alle gemakken voorzien was ik klaar voor de 13 uur durende reis!

Eenmaal aangekomen in Buenos Aires, kijk ik mijn ogen uit. Alles is veeeeeel groter dan ik had verwacht. Daar zijn onze Europese steden toch niks bij. Wat mij gelijk opvalt aan Buenos Aires is dat er veel westerse invloeden voelbaar zijn. Bijna iedereen heeft Italiaanse voorouders, er zijn ook overal Italiaanse restaurants maar niemand spreekt Italiaans. De Spaanse invloeden zie je in de gebouwen en natuurlijk de taal. En Duits kom je tegen in de gerechten, zoals de Milanese, wat een (heerlijke) Schnitzel is met een gebakken ei erop. Een heerlijke mix van culturen!

Ik ontmoet Laura Veronesi van Vivaterra en we gaan samen op pad. Van de kleurrijke wijk La Boca met heerlijke Choripans naar een passievolle flamingoshow in het prachtige Faena Hotel, naar de begraafplaats in de wijk Recoleta waar Evita Perron ligt begraven, de nieuwe hippe upcoming wijk Palermo waar je bistrootjes en clubs kunt vinden, gaan we ook nog door naar Duhau Palace hotel. Stuk voor stuk compleet andere wijken met elk zijn eigen charmes. Na een paar dagen intensief heel Buenos Aires door te zijn gegaan, is het tijd voor de volgende stops. Uiteraard heeft Vivaterra geholpen met mijn reis uitstippelen.

Het is nogal een flinke reis om alles hier uit te leggen, zie hieronder alle bestemmingen die ik ontdekt heb;

El Calafate – El Chanten – Bariloche – Mendoza – Iguazu Argentinie & Iguazu Brazilië – Salta – Cafayete – Tilcara – Humahuaca – Jujuy – Buenos Aires

Wil je graag meer weten per bestemming? Twijfel niet om te bellen of te mailen, ik adviseer je graag over dit prachtige land!

 

Gerelateerde berichten