Scroll Top

Luidruchtig Liverpool

Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland. De stad dankt zijn bekendheid natuurlijk aan zijn beroemde inwoners, FC Liverpool en de Beatles. Liverpool is een echte metropool geworden dankzij de ligging aan zee. In het verleden werd er vanuit Liverpool veel gehandeld met de Caraïben en Afrika. In d 19e eeuw speelde Liverpool een belangrijke rol in de handel met Europa. Voor wie van de Beatles houdt is Liverpool natuurlijk een belangrijke attractie. In de stad staat het Beatles museum, er zijn Beatles toers en in nog veel pubs en clubs worden live Beatles nummers door muzikanten ten gehore gebracht. Het klimaat van Liverpool is typisch voor Engeland. Erg wisselvalig met een mix van regenachtige, zonnige en bewolkte dagen. De zomers zijn meestal warm en zonnig, de winters echter nat en aan de frisse kant.

Op stap met The Beatles

Er zijn maar twee personen in de wereld die een Masters Degree hebben in de studie The Beatles. Eén is een gespecialiseerde Beatles-gids, de enige persoon in de wereld die doctor is in The Beatles studie. Deze gids neemt u mee naar alle plaatsen in Liverpool die bij The Beatles horen, inclusief Penny Lane, Strawberry Fields, de kerk waar John Paul ontmoette. Ook brengt u een bezoek aan de geboortehuizen van John en Paul. Ontdek waar zij hun liedjes hebben gecomponeerd en gerepeteerd; In deze unieke en ongelooflijk sfeervolle gebouwen kunt u bijna horen hoe ze hun hits maakten.

U roept, wij draaien 

The Cavern Club, waar de Beatlemania begon, is de meest beroemde muziekclub ter wereld en bedevaartsoord voor muziekfans van over de hele wereld. Het is een bloeiende muzieklocatie met iedere dag livemuziek. The Cavern Live Lounge, waar Sir Paul McCartney in december 1999 op zijn historische terugkeer naar de Cavern speelde, is te huur voor groepen.

Ontmoet de zus van John Lennon 

Het bekroonde museum The Beatles Story is een van de topevenementen van Liverpool. Afhankelijk van de beschikbaarheid, is de zus van John Lennon (Julia Baird) blij u persoonlijk te ontmoeten en geweldige verhalen te delen over het opgroeien met haar beroemde broer in deze unieke omgeving.

Hoog, kijk omhoog 

Blijf om u heen kijken tijdens een wandeling door Liverpool, anders mist u van alles. De stad heeft een groot aantal prachtige en historische gebouwen, zoals aan de waterkant van Albert Dock. U krijgt een kookdemonstratie van de geweldige kok Paul Askew in zijn voortreffelijke restaurant The Art School. Ook een rondleiding door de voetbalclub van Liverpool en de mogelijkheid een topspeler te ontmoeten staat op het menu. Een heerlijk diner in Knowsley Hallm, het prachtige huis van Lord Derby, sluit de indrukwekkende dag af.

Dag tripper

Op slechts een uur rijden van Liverpool ligt het prachtige Noord-Wales waar u een stap terug in de tijd doet door het landelijke, bergachtige gebied. Een bezoekje aan het pittoreske Victoriaanse stadje Llangollen in het Dee Valley, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een must. Via het spectaculaire Pontcyllte-aquaduct rijdt u langs het Llangollen-kanaal naar de Horseshoe Falls. Steek de schilderachtige Horseshoe Pass over om een ​​van de historische kastelen van Wales te bezoeken, of maak een privé excursie op een van ’s werelds mooiste panoramische spoorlijnen naar de top van de hoogste piek van Wales, Mount Snowdon. Of bezoek Chester, de mooiste stad in Noord-Engeland die dateert uit de Romeinse tijd en op slechts 40 minuten van Liverpool ligt. U kunt hier genieten van een typisch Engelse wijnproeverij van de belangrijkste wijnhandelaren in Chester!

Gerelateerde berichten