Scroll Top

Louter Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en de grootste stad in het Verenigd Koninkrijk. Gelegen aan weerszijden van de rivier Thames, gaat de geschiedenis van Londen meer dan twee millennia terug met de oprichting door de Romeinen, die het Londinium noemden. De stad is beroemd om het culturele erfgoed; van de toren aan de Theems, tot Green Park naar Greenwich. Van pubs tot paleizen. Er is een geweldig aanbod aan restaurants en een ongeëvenaard nachtleven. Van januari tot maart zijn er zeer goede hoteltarieven beschikbaar. Met betrekking tot de temperatuur zijn april tot en met oktober de meest aangename maanden voor een bezoek aan Londen.

Architechtonisch hoogtepunt

Het hart van Londen kent vele historische doolhoven met middeleeuwse steegjes, gecentreerd rond de Sloane Bank of England. Deze tour zal u de meest succesvolle bouwprojecten van Londen laten zien zoals het gebouw op WoodStreet, ontworpen door de heer Foster en Lord Rogers. Evenals de Shard, het hoogste gebouw in West-Europa, een ware toevoeging aan de Londense skyline.

Taxi, mijnheer Bond?

Tijdens de James Bond Londen Black Cab Challenge heeft u beschikking over een typische Engelse zwarte taxi met eigen chauffeur. Met behulp van fotografische en cryptische aanwijzingen kan de jacht naar de schat beginnen. Personages, zoals de spion of Westminster Bridge, zullen u tijdens de route aanwijzingen geven. U leert Londen tijdens deze interactieve tocht op een ludieke manier kennen.

Tel uit je winst

Bijna 2000 jaar geleden was Londen het financieel centrum van de moderne bankwereld, de beurs en de verzekeringsindustrie. De City of London is het belangrijkste zakelijke gebied. Tijdens deze unieke tocht bezoekt u een bekende financiële instelling en krijgt u meer inzicht in de strategieën en plannen die zij in de toekomst willen doorvoeren.

Laat u opsluiten

De Tower of London heeft in de loop van de eeuwen dienst gedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en arsenaal. Het was woonruimte voor vorsten (daarmee de plek van politieke intriges) en is nog steeds de bewaarplaats van de kroonjuwelen. Wij hebben De Tower of London privé voor u gereserveerd om onder het genot van een hapje en een drankje de pracht en praal in alle rust te bekijken. Wilt u hier privé dineren? Dat kan ook, in het juwelenhuis.

Geen brug te ver

De Tower Bridge, voltooid in 1894, werd geprezen als één van de grootste wonderen uit die tijd. De looppaden bieden fantastisch uitzicht op velen beroemde bezienswaardigheden van Londen: St Paul’s Cathedral, Canary Wharf, Greenwich en de London Eye. De wereldberoemde brug huisvest vier prachtige lokaties die een uniek en onvergetelijke podium bieden voor cocktail recepties, diners en prestigieuze privéfeesten.

Gerelateerde berichten