Transavia is per 1 oktober 2019 gestart met 3 vluchten per week vanaf Amsterdam naar Amman. Wij zijn er blij mee. We hopen dat Discovery Bespoke hierdoor ook voor uw gasten mooie landprogramma’s op maat mag maken in het prachtige Jordanië.
Related Posts
We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.
Jordanië met als topbestemmingen: de Dode Zee, Petra en Wadi Rum
Deze stoomtrein in Amman werd ooit gebruikt voor pelgrimstochten naar Mekka. Inmiddels weer in volle glorie herstelt, staat de stoomtrein voor uw groep ter beschikking. Aan boord kunt u genieten van heerlijke Arabische hapjes, muziek en buikdanseressen. Voor een vleugje extra beleving wordt een overval door nomaden te paard in scene gezet. Hilarisch!
Dit fantastische tentenkamp Discovery Bedu is gelegen in de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Het is eigendom van onze lokale DMC partner. Er zijn in totaal 12 tenten beschikbaar voor meerdere personen. Overdag ontdekt u de woestijn samen met nomaden. Ook kan er worden geskied op de vele rode zandheuvels. Met een gin-tonic of een glaasje champagne bij het kampvuur kijkt u naar de zonsondergang. Daarna zal een kok u diverse lokale gerechten laten proeven. Wat een droom ervaring!
In de Arabische wereld in het Midden Oosten gaat elke maaltijd gepaard met brood. Brood wordt gezien als een gift van god. De Egyptenaren noemen brood ‘aysh’, wat ‘het leven zelf’ betekent. Arabisch brood komt voor in vele soorten, maten en vormen. In het Wadi Rum in Jordanië leert u verschillende broden maken, zoals pita, taboon en karadeesh. Ook maakt u kennis met het beroemde ‘abud’. Dit dikke traditionele Jordaanse brood van de Bedoeïenen wordt onder de grond in houtvuur gebakken. Het wordt bedolven onder as en afgedekt met houtskool. Bijzonder!