Scroll Top

Virtuoos Valletta

Valletta is de hoofdstad van het eiland Malta en staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Het eiland ligt in het hart van de azuurblauwe Middellandse Zee. Valletta werd gebouwd en verdedigd door ‘Heeren voor Heeren’ oftewel de ridders van St. John. Met slechts 400.000 inwoners op een totaal oppervlakte van 316 km2, is Malta het dichtstbevolkte eiland in Europa. De stad was in 2018 culturele hoofdstad van Europa. De temperatuur is het gehele jaar aangenaam warm.

Schat-tig

Twee adrenaline pompende activiteiten op zee zijn de zeilregatta en het ontdekken van de Schatkist. Bij het imponerende geluid van een misthoorn zal de regatta wedstrijd van start gaan. U maakt aan boord kennis met uw kapitein, die u een taak op het schip tijdens de zeilrace toewijst. Aan de hand van raadsels en aanwijzingen geeft u aan welke lokaties moeten worden aangevaren, om uiteindelijk de Schatkist te vinden.

Doe als de Maltesers doen

U krijgt zakgeld mee op uw tocht langs de marktjes van Valletta om Maltese producten te kopen voor uw eigen lunch of diner. De beste manier om de binnenstad te ontdekken is te verdwalen in het doolhof van nauwe steegjes. In de authentieke keuken van een Maltese bakkerij krijgt u de kans typisch Maltees brood te bakken en te proeven.

Relaxt dobberen

Geniet op het water van de 180 kilometer lange, schilderachtige Maltese kustlijn. U vertrekt vanaf de unieke Grote Haven, met haar majestueuze forten en zeilt langs de spectaculaire kust. Onderweg ziet u kleine vissershavens, idyllische zandstranden, baaien, prachtige inhammen en een robuuste rotskust langs de westkust van Malta.

Ontcijfer de Da Vinci-codes

Door de Da Vinci-codes in Valletta te ontcijferen kunt u de titel ”Ridders van het Gouden Kruis” bemachtigen. U wordt door een lokale politie-inspecteur ingelicht en gevraagd te helpen bij het oplossen van een aantal moorden, die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan. U bezoekt belangrijke gebouwen zoals Auberge de Castille en St John’s Kathedraal, waar het meesterwerk van Caravaggio hangt; de onthoofding van St. John.

Ridderlijk gedrag

Het grote beleg van Malta was één van de grootste veldslagen in de geschiedenis. Hier werden de Turken overwonnen door de ridders en het Maltese volk. Gevechten werden destijds niet alleen gewonnen met pijlen, maar ook met zwaardvechters, katapulten en kanonnen. U wordt deelgenoot gemaakt van de ronde van ridders.

Gerelateerde berichten