Scroll Top

Anders Nice

De Franse kustlijn van de Côte d’Azur ligt aan de Middellandse Zee en loopt van Saint Tropez tot de Italiaanse grens. Het is wereldberoemd door de luxe hotels, de heerlijke stranden en het geweldige klimaat. De internationale luchthaven van Nice is de tweenagrootste van Frankrijk waar elk jaar 9 miljoen passagiers landen en waar 100 vluchten per dag uitgevoerd worden. Landinwaarts, weg van de glorieuze kustlijn, ontdekt u betoverende oude stadjes, bergdorpjes, vele Romeinse ruïnes en kunstmusea (inclusief schilderijen van Renoir, Chagall, Matisse en Picasso). Tevens zijn er bekende parfumhuizen (Grasse) gevestigd en bijzondere gastronomische restaurants. Ook staat deze regio bekend als centrum van de watersport. De beste tijd om de Franse Riviéra te bezoeken is tussen april en september.

Op de e-solex door Nice

De e-solex is een fiets met een elektrische motor en heeft de mystieke vormgeving en uitstraling van de klassieke Solex. Op dit ijzeren ros kunt u uitstekend kennis maken met het prachtige Nice. Op de kaart staan verschillende checkpunten waar u langs tuft voor een versnapering en raadsels die opgelost moeten worden. Een onvergetelijke ervaring!

Een eigen klassieker

Altijd al een keer in een heuse oldtimer willen rijden? Dit is uw kans! De Côte d’Azur is hier de aangewezen locatie voor. De oldtimers accommoderen twee passagiers per wagen. Met de routebeschrijvingen inclusief instructies gaat u op pad. Tijdens deze prachtige tocht zult u vele charmante provinciestadjes ontdekken. Veel plezier!

Koninklijke zeilrace

In Nice is het mogelijk een zeilrace met klassieke boten te organiseren. Deze worden ook wel ‘Vieux Gréement’ genoemd. U vaart in de baai van Cannes, het Lerins Eiland en het ongelooflijk mooie Esterelmassief. Afhankelijk van het weer kunt u een frisse duik nemen in de helblauwe zee. Na de lunch aan boord is er een mogelijkheid uw jetski-talenten te showen. U bezoekt tevens de Cap d’Antibes, oftewel de  indrukwekkende Miljonairs Baai, waar u geniet van een lokale specialiteit; de crêpe.

Driemaster avontuur 

Het zeilschip The Tallship is 85 meter lang, uitgevoerd met 3 masten en een zeil van 3000 m2. Het schip werd in 1962 in Polen gebouwd en heeft al vele avonturen doorstaan. De setting is elegant en comfortabel. Het prachtige vaartuig beschikt over 25 luxe cabines en kan in totaal 54 passagiers accommoderen.

Met vork en fiets …

De dag start met een workshop waarin een lokale kok uitleg geeft over de smakelijke specialiteiten die de Franse Rivièra rijk is en hoe deze worden gebruikt in lokale gerechten. Per fiets ontdekt u vervolgens de lokale flora terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over zee. Een boer uit het achterland zal vervolgens uitleg geven over zijn lokale producten en hoe deze te gebruiken zijn in uw dagelijkse leven.

Gerelateerde berichten