Scroll Top

Veelzijdig Sofia

Zelfs zonder opsmuk ziet Sofia er fris en verbluffend mooi uit. Sofia, de hoofdstad van Balkanland Bulgarije, is één van de nieuwe landen van de Europese Unie die zeker meer aandacht verdiend. De perfecte omvang maakt het mogelijk alle monumentale bezienswaardigheden te voet te ontdekken. Een compact centrum met prachtige Neo-Klassieke gebouwen, antieke gouden schatten in de musea en vele Romeinse ruines verraden een klassieke stad. Maar als u verder kijkt, ontdekt u ook een hippe kant. Het uitgaansleven bruist en is relatief goedkoop. De Bulgaarse keuken met zijn heerlijke zuivel producten is niet te versmaden. Sofia’s unieke ligging aan de voet van de berg Vitosha maakt de stad tot een uitstekend startpunt voor spannende outdoor activiteiten. Van mei tot oktober zijn de dagen lang en zonnig met een gemiddelde temperatuur van + 23 °C. In de winter is het koud met veel sneeuw in de bergen. 

Icoon schilderen

Bulgarije is de eerste Slavische Christelijke natie sinds 865 AD en de speciale tempera schildertechniek is meer dan 1100 jaar behouden gebleven. De oudste Bulgaarse iconen tonen exact dezelfde technieken sinds het ontwerp. Doe mee en leer deze magische vorm van kunst onder de knie te krijgen!

Yoghurt kookles

Bulgaarse yoghurt is de nationale trots van de Bulgaarse bevolking; hun exclusieve uitvinding en erfgoed dateert van vele eeuwen geleden. Er wordt met een specifieke goede bacterie gewerkt om tot een echt biologisch product te komen welke de dikte, zuurheid, smaak en geur van de yoghurt kenmerkt. Tijdens deze kookles leert u zelf biologisch verantwoorde yoghurt te maken.

Ontdek Bulgarije vanuit de lucht

Bulgarije is een klein land met een zeer afwisselend landschap: hoge bergen, pittoreske valleien, kristal heldere meren en lange zandstranden. In een 2 uur durende vlucht met een prive jet kunt u voor een habbekrats geheel Bulgarije vanuit de lucht aanschouwen.

Canyoning en rafting

Canyoning is een unieke ervaring. Hierbij wordt de natuurlijke waterstroom van een ravijn of waterval gevolgd waarbij obstakels niet uit de weg kunnen worden gegaan, omdat er slechts één weg is: naar beneden! De waterval wordt als trap gebruikt, waarbij er met sprongen wordt afgedaald in een natuurlijke beek tot aan de laatste waterval. Wie durft?

Sneeuw scooter tocht, nacht skiën en Winter BBQ festival

Door de unieke ligging van Sofia aan de voet van de berg Vitosha zijn de luchthaven, de stad en het sneeuwgebied eenvoudig bereikbaar. Er zijn tal van geweldige winter sportactiviteiten mogelijk, zoals sneeuw scooter tochten. Een ander verbazingwekkend avontuur te midden van de bergen is nacht skiën; omlaag roetsjen in het pikkedonker omgeven door kleine lichtjes. En tot slot het Winter BBQ Festival. Met veel plezier, live muziek, eigengemaakt traditioneel eten en lokale (sterke!) drank.

Gerelateerde berichten