Scroll Top

Tintelend Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en ligt aan de oevers van de Kura rivier. De stad is gebouwd in de vijfde eeuw na Christus en de naam is afgeleid van het woord “Tbili” wat “warm” betekent in het Georgisch. Tbilisi telt meer dan 1,5 miljoen inwoners en is gelegen aan de historische Zijderoute waar Europa en Azië elkaar ontmoeten. U vindt hier een specifieke, culturele mix van Oosterse markten, prachtige Europese architectuur en hotels in Perzische stijl. Tbilisi is een stad waar al eeuwenlang verschillende religies en culturen hand in hand samengaan. Het land heeft warme zomers en milde winters.

Zwoel zwavelen 

Dompel u onder in een traditionele bad en massage-ervaring in één van de beroemde zwavel baden in Tbilisi. De bekendste wijk is Abanotubani. Een duik in een zwavelbad is nog steeds ritueel in Tbilisi. Badhuizen variëren van goedkope gemeenschappelijke baden tot aan prachtige baden, waar rijke Georgische aristocratie zich vroeger lieten onderdompelen.

Bergavontuur 4×4

Voor liefhebbers van extreme ervaringen biedt Georgië met haar hoge bergen het perfecte landschap. U kunt uw rijvaardigheid testen met een 4×4 op de vele landweggetjes, haarspeldbochten en valleien. De ongerepte natuur is indrukwekkend en adembenemend. Tijdens de tocht luncht u in één van de berghutten, die worden beheerd door de lokale bewoners.

Pak die rivier 

Voor de ultieme adrenaline kick maakt u een prachtige tocht op de Rivier Aragvi, gelegen op de zuidelijke hellingen van het Kaukasus gebergte. Passeer de obstakels op de rivier en geniet van de schitterende natuur in het Zhinvali reservoir, liggend tussen de hoge bergen en het oude Ananuri.

In Vino Veritas 

Georgië wordt beschouwd als de bakermat van de wijn. Tijdens archeologische opgravingen uit de 6e eeuw voor Christus zijn hier oude soorten van binnenlandse wijnranken ontdekt. Volg de mooie weg naar de Chateau Mukhrani wijnmakerij, die werd aangelegd door de prins van Mukhrani. Van de wijngaarden gaat u naar de bottelier, waar u een wijnproeverij wacht.

Galadiner bij de prins van Mukhrani 

Uw gala diner wordt geserveerd in het Koninklijk Paleis van de prins van Mukhrani. U wordt bediend door personeel in traditionele Georgische kleding, die typisch is voor de mode uit die tijd. U maakt een heuse reis naar het verleden en de geschiedenis trekt  tijdens dit unieke diner aan u voorbij. Bijzonder!

Gerelateerde berichten