Scroll Top

Kom kijken in Kiev

Kiev is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Oekraïne, gelegen aan de rivier de Dnjepr. Kiev is de geboorteplaats van de politiek en cultuur van het land en telt 3 miljoen inwoners. Het staat bekend om de hightech industrieën, instellingen voor hoger onderwijs en wereldberoemde historische monumenten. De stad heeft een uitgebreide infrastructuur en modern systeem voor het openbaar vervoer, met name de hippe metro van Kiev. Bloeiende kastanjebomen hangen sierlijk over de straten en er is geen enkele andere stad zo groen en vol van schoonheid. Deze bestemming kent warme zomers en koude winters. 

Kippenvel

U ervaart deze stadstoer op een zeer ongewone, maar interessante manier. De gids is namelijk een priester van de orthodoxe kerk. U krijgt een warm welkom op de Oekraïense manier met olie, zout en brood. De tour eindigt met een concert van een Oekraïens kinderkoor in de overweldigende St. Sophia Kathedraal. Met engelenstemmen zingen zij uit volle borst in de 1000 jaar oude kerk. Kippenvel verzekerd!

Kijk naar de Kozak

In Scancen Mamaeva Sloboda, een oud Oekraïense dorpje, leert u authentieke knoedels maken en wordt u ingewijd in de geheimen van de smid. Er wordt uitgelegd hoe u traditionele kostuums moet dragen en u krijgt u een kranige Kozak Show te zien. Kozak betekent krijger. Zij zijn heer en meester in paardrijden, zwaard vechten en de pijl en boog.

Kiev vanuit een ballon

Stijg op in een heteluchtballon en geniet van het uitzicht over de hele stad. U vertrekt vanuit het Hidropark, één van de meest populaire trekpleisters van Kiev. De grote luchtballon wordt gevuld met helium, het gas waarmee een hoogte van 1000 meter kan worden gegenereerd. Per keer kunnen er twintig mensen mee.

Privé concerten in stijl

Geniet van een mooie avond met goed uitgevoerde klassieke muziek en dans in het Kiev Nationale Opera gebouw. Het prachtige interieur met kroonluchters is bijna oogverblindend. Lenige dansers en zangers met een gouden stem slepen u mee in hun ritme. We sluiten de avond af met een passend chique diner, die u het rijke gevoel geeft uit de tijd van het voormalig koninkrijk.

Peper in je … vodka

Een barman in Kiev zou hartelijk moeten lachen om de zoete smaak van peper. Zoet, zegt u? En vervolgens schuift hij een shot vurige Horilka Pertsivka over de bar. Dit is de originele gearomatiseerde wodka met hete pepers uit de Oekraïne, dus zet u schrap! De barman zal u nog meer lokale dranken aanbevelen zoals de honing peper wodka, mierikswortel wodka en ook de zelfgemaakte frambozen wodka.