Scroll Top

Jeugdig Istanboel

Istanboel is een fascinerende smeltkroes van 13 miljoen inwoners. Het is de enige stad ter wereld waar twee continenten samen komen, Europa en Azië. De stad heeft een oude historie, maar een jeugdig karakter. Het is een kruispunt waar het Oosten het Westen ontmoet: een levendige, kleurrijke stad met een geweldige mix aan verschillende culturen. Istanboel is befaamd om de Blauwe Moskee, de Hagia Sofia en het Topkapi Paleis. De stad biedt een fantastische verscheidenheid aan hotels. U kunt heerlijk winkelen op de Grand Bazaar, genieten van een trendy uitgaansleven, de warme gastvrijheid en de smaakvolle keuken. Het weer is hier het hele jaar zeer aangenaam. 

Intercontinentaal

Ontdek deze wereldstad wanneer u door de stad navigeert met een uitgezette route per GPS. Af en toe pakt u de tram voor de langere afstanden, maar het grootste gedeelte doet u met de benenwagen. U communiceert met de inwoners door middel van gebarentaal om uw eind doel te bereiken. U vist even mee met de man op de brug. En tijdens de verdere tocht ontdekt u de mooiste plekjes van de stad. De tweede helft van deze rally speelt zich af op het water, waar u zelf op de Bosporus rivier een motorboot mag besturen.

Culinaire uitdaging

U ontvangt een boodschappen lijstje met ingrediënten, wat zakgeld en een lijstje met Turkse woordjes en zinnetjes. In de lokale bazaar koopt u alle benodigdheden om typische Turkse mezzes te maken. U slaat de meest verse producten in. Later in het restaurant ontvangt u het recept en instructies. De chef-kok van het restaurant zal uw creatie op smaak, presentatie en creativiteit beoordelen.

Het staat in de koffie

U bezoekt doorsnee bewoner thuis om een echte indruk te krijgen van het dagelijks leven in Istanboel. U doet mee aan de lokale tradities zoals het besprenkelen van parfum op de handen en u maakt kennis met de eetgewoontes en religieuze gebruiken. De dame des huizes leert u niet alleen goede Turkse koffie te maken, maar ook hoe u de toekomst kunt voorspellen met het ‘koffiedik kijken’.

Bad belevenis 

Ontgift uw lichaam en geef het nieuwe kracht in dit 300 jaar oude badhuis. Een historische plek uit de Ottomaanse tijd welke destijds door de sultan en zijn harem werd gebruikt. Geniet van het baden, wassen, de huid-peeling en de heerlijke massage. Op deze unieke plek heerst een fantastische sfeer en de behandeling zorgt voor een relaxed gevoel.

De diepte in

U brengt een exclusief bezoek aan dit ondergrondse waterreservoir, gebouwd door Keizer Justinian in 532. Deze prachtige met pilaren bezette diepe grot was de waterbron voor het Grote Byzantijnse Paleis en het Ottomaanse Topkapi Paleis. Het is 140 meter lang en 70 meter breed. De 336 pilaren zijn in rijen van 12 opgesteld. U geniet hier van een privé voorstelling van ”De draaiende bedelmonniken”, een mysterieus en fascinerend schouwspel.

Gerelateerde berichten