Scroll Top

Boek Boekarest

Boekarest is sinds 1862 de hoofdstad, het industriële en commerciële centrum van Roemenië. De stad ligt in het zuidoosten van het land, aan de rivier de Dâmbovița. Deze metropool telt 2,6 miljoen inwoners. Boekarest is de thuisplaats van de Roemeense media, cultuur en kunst. Sinds de jaren ’90 beleeft de Roemeense hoofdstad een economische en culturele bloei. Als meest ontwikkelde stad in Roemenië biedt Boekarest een geweldig scala aan educatie en conferentie faciliteiten. ’s Avonds ontpopt de stad zich met een bruisend nachtleven. De stad kenmerkt zich door warme zomers en koude winters. 

Unieke zoektocht door de Donaudelta

De adembenemende Donaudelta is met een oppervlakte van 3446 km² één van de grootste rivierdelta’s van Europa en staat als natuurgebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het herbergt veel dierengeheimen en natuurwonderen. Spring aan boord van een traditioneel houten boot en overnacht in een duurzaam 5-sterren eco hotel.

Met denderende Dacia terug in de tijd

Dacia is dé nationale Roemeense auto en er zijn nog hier en daar wat opgeknapte exemplaren over uit de tijd van het communisme. Lokale Dacia bezitters rijden u met alle plezier rond in hun pronkstuk uit vroegere tijden en laten u deze bruisende stad met veel liefde zien.

Rooie rakkers!

Beleef het communistische regime middels een traditionele Red Party, met authentieke versnaperingen en folklore dans en muziek. Alles onder het toeziend oog ”strenge partijleiders”, die u met veel passie machtige verhalen over vroeger vertellen.

Zet je tanden in een Dracula feest

De Transsylvanische vampiers houden een feestje en u bent uitgenodigd! In de juiste zwarte kleding en bloederige make-up, wel te verstaan. Locatie van het feest is een heus Dracula kasteel, ergens diep verstopt in het bos. De lokale dorpsbewoners doen graag mee en maken een traditionele lunch voor u klaar.

Op de hoogte van het parlement 

Het Parlement Paleis, voorheen het Huis van het Volk, is het grootste gebouw van Europa en het enige parlementsgebouw ter wereld waar een indrukwekkend gala diner voor speciale gasten kan worden georganiseerd. Het plafond van de balzaal is met 86 meter de hoogste ter wereld; stelt u zich een flatgebouw van 4 hoog voor. Succes gegarandeerd!

Gerelateerde berichten