Scroll Top

Rauw Glasgow

Glasgow, de tweede stad van Schotland, is door TripAdvisor uitgeroepen tot de nummer één bestemming van Groot Brittanië. Glasgow groeide vanaf de 18e eeuw uit tot een zeer belangrijk centrum voor handel met Noord-Amerika en West-Indië. Door deze rijke geschiedenis kent Glasgow een indrukwekkende architectuur, geweldige winkels, theaters, musea en galeries. Het is ook een groene stad met parken en schilderachtige wandelroutes langs de machtige rivier de Clyde. De stad is op haar best tussen de maanden mei en oktober.

‘Beste groene plaats’

U wandelt door de elegante straten van Glasgow, langs de wereldberoemde Victoriaanse en ‘Glasgow Style’ gebouwen, parken, musea en galeries. U gaat een complete serie van ”groene” uitdagingen aan en u reist te voet of met het openbaar vervoer, uitgerust met een camera, paspoort en een ‘clan pack’ met potloden en schaar.

Lunch op eigen eiland

Loch Lomond is de grootste binnenhaven van Groot-Brittannië en ligt slechts op een half uur rijden van Glasgow. Dit meer (Loch) heeft 32 eilanden. Per privé boot ontdekt u verborgen plekken en vaart u langs vergane dorpjes met authentieke kerken, oude begraafplaatsen en kasteelruïnes met ondergrondse kerkers. U sluit de dag af met een smakelijke barbecue op uw eigen privé-eiland.

Zie ze vliegen

In deze prachtige omgeving ontmoet u Adrian, de beste valkenier van Schotland. Adrian heeft een grote verzameling prachtige vogels, die hij zelf traint en verzorgt. U gaat ze allemaal zien; oehoes, valken, haviken en natuurlijk de majestueuze steenarend. Adrian organiseert met de vogels een aantal activiteiten, waarbij u actief een rol speelt.

De bal is rond

Echte voetbalfans maken regelmatig pelgrimstochten naar de historische voetbalgronden van Ibrox en Parkhead, waar de profclubs Glasgow Rangers en Glasgow Celtic spelen. U krijgt een rondleiding door het Ibrox Stadium, alvorens u een spannende voetbalwedstrijd kijkt: de derby tussen de Rangers en gastheer Celtic! U neemt zelf deel aan een ruige rugby training, speciaal voor u opgezet in de prachtige Hooglanden.

Hoed u!

Glasgow staat bekend als de modehoofdstad van Schotland. Er zijn vele winkels van beroemde merken. Onder het genot van een heerlijk glas champagne gaat u aan de slag met tweed, veren, leer en katoen om een haute-couture meesterwerk te maken. De volgende dag bezoekt u de traditionele paardenrennen, waarbij u uw eigen creatie draagt!

Related Posts